ΣΚΑΝΔΑΛΟ-Στο εισαγγελέα ιδιώτης εργολάβος- Μείωση κόστους κατά €530.000 σε Νοσοκομείο με τις ατομικές συμβάσεις-ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;

panepis_ioann16Στον εισαγγελέα στέλνει το νοσοκομείο Ιωαννίνων τον εργολάβο καθαριότητας – Ατομικές συμβάσεις στο εξής

Το εκτιμώμενο μισθολογικό κόστος το οποίο κατέβαλε η εταιρεία ήταν μικρότερο τουλάχιστον κατά 530.000 ευρώ ετησίως, από αυτό το οποίο προέβλεπε η σύμβαση αν και το νοσοκομείο το πλήρωνε κανονικά.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβίβασε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων το φάκελο της έρευνας που διεξήγαγε σχετικά με τις δαπάνες καθαριότητας και τη συμπεριφορά της αναδόχου εταιρείας.

Σε δελτίο Τύπου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναφέρεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το εκτιμώμενο μισθολογικό κόστος το οποίο κατέβαλε η εταιρεία ήταν μικρότερο τουλάχιστον κατά 530.000 ευρώ ετησίως, από αυτό το οποίο προέβλεπε η σύμβαση. Πρόκειται για διαφορά που το νοσοκομείο πλήρωνε όλο το προηγούμενο διάστημα στην εταιρεία ως μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος και κατέληγε, όπως φαίνεται, ως εταιρικό κέρδος.

Επίσης η 6η ΥΠΕ τονίζει πως «άρχισε η υπογραφή των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων που αναλαμβάνουν την καθαριότητα στην κεντρική υπηρεσία και στις μονάδες της ΠΦΥ της 6ης ΥΠΕ». Ειδικότερα, επισημαίνεται πως η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας 75 εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας πραγματοποιήθηκε με την έγκριση, τις διαδικασίες και τα κριτήρια που προβλέπει ο ΑΣΕΠ. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι, πλέον έχουν την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και το εργασιακό καθεστώς που προβλέπει η νομοθεσία.

«Οι εργολάβοι καθαριότητας στις μονάδες της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, αποτελούν πια παρελθόν», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Υ.ΠΕ. Όπως αναφέρεται σχετικά, «ξεκίνησε η υπογραφή των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων που αναλαμβάνουν την καθαριότητα στην κεντρική υπηρεσία και στις μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Παναγιώτης Νικολόπουλος, «στα νοσοκομεία ήδη έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα οι ανάλογες διαδικασίες» και όπως πρόσθεσε «στη συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομείων, ή έχει ολοκληρωθεί, ή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την αντικατάσταση των εργολάβων καθαριότητας».

Η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας των 75 εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρει η Υ.ΠΕ. με την έγκριση, τις διαδικασίες και τα κριτήρια που προβλέπει το ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι αυτοί, σύμφωνα πάντα με την υγειονομική περιφέρεια, έχουν την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και το εργασιακό καθεστώς που προβλέπει η νομοθεσία.

Οι συμβάσεις αυτές, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, «δεν αφορούν όλους όσους έχουμε προς πρόσληψη, αλλά είναι η ομάδα των εργαζομένων για τους οποίους δεν υπήρχαν ενστάσεις όσον αφορά τη μοριοδότησή τους σχετικά με το διορισμό τους». Επίσης, ανέφερε ότι «εκκρεμούν κάποιες περιπτώσεις όπου έχουν γίνει ενστάσεις, οι οποίες είναι στον ΑΣΕΠ και περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.