Αιχμές Τσακαλώτου για συμπαιγνία ΝΔ – Eldorado Gold ! Συμφωνεί απόλυτα με την τοποθέτηση Σταθάκη #skouries

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Υπουργός Περιβάλλοντος «Η Eldorado Gold δεν έχει άλλοθι για την αποκλιμάκωση των επενδύσεων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκτίμησε ότι η ΝΔ σε συνεργασία με την Eldorado Gold προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στην κυβέρνηση αναστέλλοντας το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας στην Ελλάδα. Τόνισε πως συμφωνεί απόλυτα με την τοποθέτηση Σταθάκη, περί μη τήρησης των δεσμεύσεων της εταιρίας.

Μιλώντας από τη Βουλή, ο Ευ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι είναι σύμφωνος με την τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη που τόνισε πως η εταιρία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της ως προ το πρόγραμμα επενδύσεων στις Σκουριές. «Για την επενδυτική πολιτική της Ελλάδος και την Eldorado, εμένα με καλύπτει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Ενέργειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της εταιρίας και της ΝΔ, που θέλησαν να δημιουργήσουν στρεβλή εικόνα περί των λεγομένων του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. «Νομίζω ότι ο υπουργός έθεσε πολύ καλά τα θέματα. Νομίζω ότι προσπάθησε η Ν.Δ., σε συνεργασία ίσως και με την εταιρεία, να δημιουργήσει πρόβλημα, ακριβώς μετά από τη ΔΕΘ, όπου ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε, όχι επενδύσεις, αλλά το πώς θα οργανωθούν οι επενδύσεις, με ποιους όρους, σε ποιο πλαίσιο, με ποια στρατηγική. Αυτό είναι το σημαντικό».

Υποστήριξε πως θέληση της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν «επενδύσεις με κανόνες, με εργαλεία, και με μια στόχευση για την έξοδο από την κρίση χωρίς να γυρίσουμε στην περίοδο πριν από το 2009».

Στην τοποθέτηση Τσακαλώτου έθεσε ερώτηση ο Γιώργος Αμυράς του Ποταμιού, που τον κάλεσε να «απολογηθεί» για την τοποθέτηση Καρανίκα. «Θέλω να μου πείτε, κύριε υπουργέ. Εσείς θα βγείτε στους δρόμους να πανηγυρίσετε το κλείσιμο της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, όπως ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, ο κ. Καρανίκας που προέτρεψε μέσω του facebook τον κόσμο; Θα βγείτε; Θεωρείτε ότι είναι για τα τσακίδια οι χιλιάδες εργαζόμενοι στη Χαλκιδική; Επίσης, θεωρείτε ότι είναι για τα τσακίδια ό,τι έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν δύο μέρες στη ΔΕΘ; Μέσα σε μια μέρα ο πρωθυπουργικός σύμβουλος στέλνει στα τσακίδια όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.