Σκληρή επίθεση στην ΠΟΕΔΗΝ από τον Αδαμίδη: Θα ξετρυπώσουμε τα τρωκτικά που πλούτιζαν πάνω στην υγεία των Ελλήνων!

img_7510

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του ΠΓΝΑ, Δημήτρης Αδαμίδης, αποδίδει τις επιθέσεις που δέχεται η διοίκηση των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων στο γεγονός ότι «ανοίξαμε το απόστημα για να το καθαρίσουμε» και υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Υγείας είναι ενήμερο και αρωγός στις ενέργειες της διοίκησης, ενώ εκτιμά ότι όσο συνεχίζονται οι προσπάθειες εφαρμογής της νομιμότητας, τόσο θα αυξάνονται αυτές οι επιθέσεις.

«Πανικόβλητοι που εφαρμόζεται η νομιμότητα, διασπείρουν το ένα ψέμα μετά το άλλο για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Η νομιμότητα επιτέλους εφαρμόζεται. Στον αγώνα του υπουργείου και της διοίκησης για το τσάκισμα της διαφθοράς, έχουμε συμμάχους τους πολίτες και τους τίμιους εργαζομένους του νοσοκομείου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτηθείς για την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ περί αναζήτησης υπηρεσιών υγείας των κατοίκων του Έβρου στην Τουρκία, ο κ. Αδαμίδης απαντά, πως η διοίκηση διερεύνησε το συγκεκριμένο θέμα την άνοιξη, μετά από δημοσίευμα ΜΜΕ της γείτονος, στο οποίο αναφερόταν ότι οι Έλληνες της Θράκης παίρνουν φάρμακα χημειοθεραπειών στην Τουρκία.

«Το διερευνήσαμε. Δεν υπήρχε απολύτως καμία έλλειψη φαρμάκων στις χημειοθεραπείες, ενώ στο τμήμα χημειοθεραπείας, που λειτουργεί άψογα, δεν υπάρχει καθόλου αναμονή ως προς την έναρξη των θεραπειών» δηλώνει ο κ. Αδαμίδης και επικαλείται τα στατιστικά στοιχεία της ογκολογικής κλινικής για το έτος 2016, από τα οποία προκύπτει ότι πραγματοποιήθηκαν 5.600 χημειοθεραπείες, σε 1.400 ασθενείς, ενώ στην κλινική νοσηλεύτηκαν 1.379 άτομα και στα εξωτερικά ιατρεία εξυπηρετήθηκαν 5.475 άτομα.

Ως εκ τούτου δέχεται, ότι μπορεί μεμονωμένοι ασθενείς να επισκέπτονται τη γείτονα χώρα, όχι όμως στα μεγέθη που υπονοούνται στις καταγγελίες και όχι γιατί αδυνατούν τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα του Νομού να παρέχουν υπηρεσίες υγείας.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.