ΞΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ «Η αύξηση του ΑΕΠ δεν αποτελεί υγιές στοιχείο για την ανάπτυξη» ΧΑ ΧΑΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ XΑ ΧΑ

ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΞΙΔΙΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ.

ΤΟ ΑΕΠ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗΣ ΚΙ Ο ΣΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ «ΠΟΙΟΙ FINANCIAL TIMES?» ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΙ Ο ΑΡΗΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΜΕΧΡΙ ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ

Η έκφραση «κάνουνε το άσπρο… μαύρο» είναι φτωχή για να περιγράψει τα ρεπορτάζ πανικού του καναλιού του Φαλήρου άμα τη ανακοινώσει των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ…

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το δεύτερο τρίμηνο 2017 παρουσίασε αύξηση κατά 0,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2016. Αλλά αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, για τον τζίρο των καταστημάτων και την αύξηση του ΑΕΠ, οφείλεται στο ότι οι Έλληνες τρώνε από τα… έτοιμα. Τονίζεται μάλιστα ότι η αύξηση του ΑΕΠ «δεν αποτελεί απαραίτητα υγιές στοιχείο για την ανάπτυξη σε σταθερή βάση».

Και ενώ ο ΣΚΑΪ επικαλείται τους σοβαρούς αναλυτές, δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times αναφέρει ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται.

«Ταχύτερη ανάπτυξη και αισιόδοξοι παραγωγοί στον μεταποιητικό τομέα: Η ελληνική ανάκαμψη συνεχίζεται» ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Τα επίσημα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν σήμερα, έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε ταχύτερα στο πρώτο εξάμηνο από ό,τι θεωρείτο πριν, ενώ μία έρευνα για τον ιδιωτικό τομέα έδειξε ότι η δυναμική συνεχίσθηκε στο τρίτο τρίμηνο, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε 0,5% τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αρχικές εκτιμήσεις υποδήλωναν ότι η οικονομία είχε επανέλθει σε ύφεση στην αρχή του έτους, αλλά τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκαν ανοδικά για δεύτερη φορά την Παρασκευή», αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times και υπογραμμίζεται ότι «η τελευταία έρευνα της IHS Markit για τις ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις κατέγραψε τα ισχυρότερα αποτελέσματα εννέα ετών». Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατέγραψαν «τον υψηλότερο ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας για περισσότερο από 17 χρόνια», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Αλλά τι να μας πουν αυτοί… Εμείς τον ΣΚΑΪ ξέρουμε (ακόμα και σε πανικό με βάση τα αδιασειστα στοιχεία), αυτόν εμπιστευόμαστε…

Advertisements

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.