Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ Παυλόπουλου δια στόματος Μέρκελ: «Πολύ καλή σκέψη η μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο»

img_0895Έστω και με λίγα χρόνια καθυστέρηση, η Άνγκελα Μέρκελ καλοβλέπει την προοπτική μετατροπής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, σκέψη την οποία κατέθεσε πρόσφατα ο Σόιμπλε. Μόνο που η ιδέα δεν ηταν του Σόιμπλε. Ήταν μια πρόταση του ΠτΔ Προκοπή Παυλόπουλου, η οποία μάλιστα συζητήθηκε… στο Eurogroup του Σεπτεμβρίου 2016.

Ο ΠτΔ είχε καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο την πρόταση του, η οποία μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters τέθηκε προς συζήτηση στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της ΕΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ Η πρόταση του Π.Παυλόπουλου αλλάζει την Ευρωπη! – Reuters: Ευρωπαϊκού «Δ.Ν.Τ» θα εξετάσει αύριο το Eurogroup

Θυμίζουμε τα λόγια του Προέδρου στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που ειχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν: «Όπως έχω καταστήσει και δημοσίως γνωστό, θεωρώ πως από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ESM, τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών. Και τούτο διότι, πέραν των άλλων που αφορούν αυτό τούτο το κύρος των Ευρωπαϊκών Θεσμών, η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου.»

Έστω και μελιγα χρονια καθυστέρηση, οι προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας να αλλαξει της Ευρώπη, βρίσκουν ευρεία απήχηση. Και όσο κι αν προσπαθεί το μαύρο μέτωπο να απαξιώσει την ειλικρινή και ανιδιοτελή προσφορά του στον τόπο, η ιστορία θα τον δικαιώσει.

 

infiltr8or

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.