Ο Μορόζοφ αποθεώνει την Ελλάδα! «Η Ελλάδα ανάχωμα σε εκείνους που θέλουν να γυρίσουν τον τροχό της ιστορίας»

Igor Nikolaevich Morozov Russian И́горь Никола́евич Моро́зов

Ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση σήμερα, αποτελούν τον πυρήνα της υψηλής πολιτικής σκέψης που εμποδίζει εκείνους που θέλουν να γυρίσουν πίσω τον τροχό της ιστορίας: την εκτίμηση αυτή κάνει ο γερουσιαστής του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ίγκορ Μορόζοφ, σχολιάζοντας την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει στη διάσκεψη, στο Τάλλιν της Εσθονίας, που επιδιώκει να ταυτίσει τον κομμουνισμό με το ναζισμό .
Η αποκλειστική δήλωση του Ίγκορ Μορόζοφ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής: 
«Εκτιμώ ως πολύ θετική όχι μόνο τη θέση της Ελλάδας αλλά και την πρωτοβουλία που πήρε να μη συμμετάσχει στη διάσκεψη στο Τάλλιν.

Είναι μια ηρωική θέση-απόφαση στις μέρες μας όπου, δυστυχώς , ανάμεσα στους ευρωπαίους πολιτικούς κυριαρχεί η λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Οπου πολλά ιστορικά γεγονότα εξετάζονται κάτω απο τον παραμορφωτικό καθρέπτη της ρωσοφοβίας. Να λοιπόν που με την πρωτοβουλία της Ελλάδας, κάτι αρχίζει να κινείται στο ευρωπαϊκό ξυπνητήρι της ιστορικής συνείδησης.

Πόσο άραγε θα είναι ανεκτό να βλέπουμε χώρες που πήραν μέρος στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό των χιτλερικών να επιχειρούν να αναδειχτούν «λευκές περιστερές» και να επιχειρούν να ρίξουν σε άλλους τις ευθύνες για το φοβερό αυτό πόλεμο;  

Η βασική υποχρέωση σήμερα όλων όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική ιστορία είναι να αναζητηθούν οι γενεσιουργές αιτίες του πολέμου ώστε να μην επαναληφθεί η τραγωδία.

Και η Ελλάδα, έστω και μόνη της απο όλες τις χώρες της Ε.Ε. ανέδειξε θαραλέα το θέμα αυτό. Είναι μια θέση αρχών που αναγκάζει και άλλες χώρες να επανεξετάσουν την κυρίαρχη στις μέρες μας, τάση που είναι η διαστρέβλωση των αποτελεσμάτων εκείνου του καταστροφικού πολέμου.

Ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση αποτελούν τον πυρήνα υψηλής πολιτικής σκέψης που εμποδίζει όσους επιδιώκουν να γυρίσουν πίσω τον τροχό της ιστορίας».

 

Igor Nikolaevich Morozov Игорь Николаевич Морозов

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.