ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ ο Μητσοτάκης! Η Εσθονία ανασκεύασε το κείμενο μετά την παρέμβαση της Ελλάδας και μάλιστα στο πνεύμα του Σταύρου Κοντονή!

Ο Σταύρος Κοντονής είχε αναφέρει ότι « από τη δική μου επιστολή αποσιωπούν εντελώς τα ζητήματα … για την Άνοιξη της Πράγας, που γεννήθηκε από το ΚΚ της Τσεχοσλοβακίας το 1968 και έθεσε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα το ζήτημα του Σοσιαλισμού με ελευθερία και δημοκρατία, με ανθρώπινο πρόσωπο. Από εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκε το ρεύμα του ευρωκομμουνισμού. Όλα αυτά αποσιωπούνται … αυτοί οι πλαστογράφοι μας κατηγορούν ότι δήθεν διαμορφώνουμε την Ιστορία … δεν έχουν ούτε το σθένος μία επιστολή να την βάλουν ολόκληρη, να την διαβάσει το αναγνωστικό κοινό και να βγάλει τα συμπεράσματά του … είναι προπαγανδιστές που θυμίζουν Γκέμπελς, λογικές και πρακτικές ναζί»

ΑΚΡΙΒΩΣ στο ίδιο πνεύμα το νέο κείμενο του μηνύματος σχετικά με τη διάσκεψη, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εσθονικής προεδρίας, δεν περιέχει πλέον αυτές τις «ιδιαιτερότητες» που υπήρχαν στην πρώτη έκδοση αν και παραμορφώνει ακόμα την ουσία του με την εσθονική ερμηνεία της Ιστορίας, αλλά έστω κι αυτή η αλλαγή είναι μια νίκη της Ελληνικής Διπλωματίας

Γράφει το κείμενο «Τα κομμουνιστικά κόμματα είναι αρκετά ισχυρά σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και οι ακτιβιστές τους δεν θεωρούν ότι είναι αλήθεια να καταδικάζουν αυτήν την ιδεολογία ως τέτοια, να την εξισώσουν με τον «σταλινισμό» και μάλιστα με τον ναζισμό.»

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.