Ανθελληνικές μαχαιριές από τον Χρ.Παπουτσή στην Παγκόσμια Τραπεζα. Αυτός που έσπαγε κεφάλια αγανακτισμένων, τώρα στράφηκε κατά ολόκληρου του Έθνους

imageΚολλημένος με την καρέκλα ο Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο Χρ. Παπουτσής έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου εδώ και μήνες, καθώς φέρεται να έχει σημαντική εμπλοκή στο ζήτημα της χορήγησης του δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ που εξέταζε η κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο, με σκοπό να χρηματοδοτήσει ένα τριετές αναπτυξιακό πρόγραμμα δημιουργίας 150.000 θέσεων εργασίας ετησίως.

Όπως αναφέρεται, σε επικοινωνία που είχε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου με τον Χρ. Παπουτσή αναφορικά με το εν λόγω δάνειο, ο πρώτος είχε συναντήσει την αρνητική στάση του δεύτερου, ο οποίος υποστήριζε πως εκφράζει και τη στάση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Μάλιστα, υποστήριζε πως η Τράπεζα δεν θα κάνει αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα.

Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει πως μετά την επικοινωνία του υπουργού με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Κιμ και άλλους ισχυρούς παράγοντες, διαπίστωσε πως ήταν θετικοί στα σχέδια της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, θετική φερόταν και η Κομισιόν απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με την Παγκόσμια Τράπεζα προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα ενός δανείου προς την Ελλάδα», δήλωσε στις 3 Απριλίου η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

Υπό την αρνητική αυτή στάση του Έλληνα εκπροσώπου στην τράπεζα, η εφημερίδα αναφέρει πως η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη ενός τέτοιου δανείου έκτοτε, ειδικά μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, χωρίς τη συνεισφορά του Χρ. Παπουτσή.

Όπως τονίζεται, σε επικοινωνία της Εφ.Συν. με το παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που σήμερα αμοίβεται πλουσιοπάροχα (περισσότερα από 10.000 ευρώ), ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει, σημειώνοντας όμως πως είναι σύμβουλος της τράπεζας, με την οποία έχει σύμβαση αορίστου χρόνου, και όχι εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης. Μάλιστα, σημειώνεται πως ο ίδιος δέχθηκε το 2013 τον διορισμό του στην Τράπεζα, υπό τον όρο να μην μπορεί να τον ανακαλέσει η επόμενη κυβέρνηση.

Διαβάστε ολόκληρο το αποκλειστικό ρεπορτάζ στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Advertisements

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s