Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το «πόσα κανάλια» σε απλά Ελληνικά (που δεν θα σου πουν ποτέ)

alexi-kopse-to-kefali-tis-diaploki-prin-se-dagkosei

 

netakias

Λοιπόν ο Βαρόνοι των ΜΜΕ, δεν θα ήταν…Βαρόνοι των ΜΜΕ αν ήθελαν να πουν αλήθεια, η δημοσιογραφία είναι ρίσκο ενώ η προπαγάνδα φέρνει κέρδη, γιατί την αλήθεια και την αποκαλυπτική δημοσιογραφία πολλοί εμίσησαν, για την καλή διαστρεβλωση όμως πολλοί οι πρόθυμοι που έχουν κάτι να κρύψουν.

Βγαίνει λοιπόν η DIGEA και λέει ότι το φάσμα αντέχει μέχρι 12.

Ακολουθούν τα παπαγαλάκια και επαναλαμβάνουν την μισή αλήθεια, επιτιθέμενοι μάλιστα σε όσους προσπαθούν να πουν το αυτονόητο ότι είναι νεο-Σοβιετία

Λέει η DIGEA την Αλήθεια; Ναι. Αρκεί να πληρώσετε όμως νέα Τηλεόραση, αποκωδικοποιητή και φυσικά σαν καλοί καταναλωτές για καινούργιο δίκτυο (από που θα βρουν τα λεφτά νομιζετε;)

Εξηγούμαστε.

Οταν αποφασισαν εν μια νυκτι, για έναν (όχι και τόσο €€€) περίεργο λόγο, να αλλάξει η Ελλάδα το σήμα από αναλογικό σε ψηφιακό, χωρίς περίοδο προσαρμογής, όπως πχ εκαναν οι οπισθοδρομικοί βρετανοί, το δίκτυο στηρίχθηκε στα 56 Mbps (συνολική χωρητικότητα) στους πολυπλέκτες της Digea για εθνικής εμβέλειας κανάλια.

Γι αυτό δεν χωράνε πάνω από 6 κανάλια (για ταυτόχρονη μετάδοση σε HD και SD)

Κάθε κανάλι χρειάζεται 6 Mbps, για κάθε δίαυλο, ώστε να εκπέμπει σε HD και 3Mbps ανά κανάλι για μετάδοση σε SD. Θα το ξέρετε περίπου όλοι όσοι βλέπετε Youtube και στον υπολογιστή σας. Αν κανουμε την διαίρεση εχουμε 56 Mbps / 9 Μbps = 6 κανάλια.

Τεχνικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε πάνω από 6 κανάλια εκτός αν πληρώσουμε πάλι για αλλαγή τεχνολογίας και να περιμένουμε άλλα 4 χρόνια για να γίνει ο διαγωνισμός. Λες να ελπίζουν να είναι Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης να τους τα χαρίσει μέχρι τότε;

Ενα άλλο που δεν μας λένε τα παπαγαλάκια, είναι και το οικονομικό. Το ΕΣΡ δεν αποφασίζει μόνον στο πόσα χωράνε, μακαρί να φτάσει η Τεχνολογία να χωράνε 100, αλλά και πόσα μπορούν να είναι βιώσιμα, να πληρώνουν τους εργαζομένους τους, τα έξοδα τους, τις εισφορές τους, δηλαδη να είναι κερδοφόρα.

Με βάση και τους οικονομικούς υπολογισμούς πάντως και το που έχει πάει η διαφήμιση, η αγορά δεν σηκώνει πάνω από 4 – 6 κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Που και πάλι θα είναι οριακά, γιατί αν θυμάστε το 2007 όταν ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος θεσμοθετούσε με νόμο ότι υπεύθυνος για τον αριθμό των αδειών είναι ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός, ολα τα κόμματα είχαν συνομολογίσει ότι μέχρι τρεις άδειες είναι αρκετές για τα οικονομικά δεδομένα του 2007. Και να σας θυμίσω ότι το 2007 όχι μονον δεν υπήρχε κρίση, αλλά τα εκατομμύρια έρεαν στα κανάλια από παντού

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.