Στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος εστιάζει η προανακριτική για τον Παπαντωνίου

Κατερίνα Κανάκη – Στις έξι ογκωδέστατες δικογραφίες που έχουν ήδη σχηματιστεί, αλλά και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παναντωνίου, αποφάσισε να εστιάσει αρχικά τις εργασίες της η αρμόδια προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, η επιτροπή δέχθηκε ομόφωνα πως υπάρχει εξάλειψη του αξιόποινου για το αδίκημα της απιστίας λόγω παραγραφής.

Την ίδια ώρα όμως, αποφάσισε πως θα πρέπει να εξετάσει την αρμοδιότητά της επί της διερεύνησης του αδικήματος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων του Γ.Παπαντωνίου.

Η τεκμηρίωση της αρμοδιότητας επί του ξεπλύματος θα πραγματοποιηθεί με βάση τα στοιχεία που θα συλλεχθούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στο πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκαν οι επίμαχες οικονομικές δραστηριότητες, εάν έγιναν δηλαδή κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας ή όχι.

Η παραπάνω διερεύνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρείου της επιτροπής, θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει άμεσα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης,

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή συνεδρίαση κύλησε με αρκετές αντεγκλήσεις, ιδίως μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας ζήτησαν από την αντιπολίτευση να σταματήσει να «επινοεί διαδικαστικά κωλύματα», με τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και την ΝΔ να δηλώνει πως η πλειοψηφία «ψάχνει να βρει οδό διαφυγής, για να γλιτώσει το φιάσκο της επιτροπής».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.