ΤΩΡΑ: Δικογραφία για Παπανδρέου, Λοβέρδο και Ρόντο στην βουλή για τις ΜΚΟ

Ανδρεας Λοβέρδος - Γιώργος Παπανδρέου
Ανδρεας Λοβέρδος – Γιώργος Παπανδρέου

ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΕΔΙΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΚΟ!

Το δρόμο για τη Βουλή πήραν υποθέσεις χρηματοδότησης πέντε Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και Ανωνύμων Εταιριών που φέρονται να ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 6,3 εκατομμύρια ευρώ και φέρουν τις υπογραφές των Γ. Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδου οι οποίοι ήταν επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών την επίμαχη περίοδο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής διαβίβασε σήμερα στη Βουλή τη σχετική δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων (σ.σ. ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γ. Παπανδρέου και υφυπουργός Ανδρέας Λοβέρδος) από το 2001- 2003 , καθώς τότε υπογράφηκαν οι σχετικές αποφάσεις , ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα η περίοδος που ερευνάται φτάνει έως το 2008 καθώς οι καταβολές των χρημάτων έγιναν σταδιακά σε βάθος χρόνου.

Η υπόθεση είχε μπει στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την έρευνα να ολοκληρώνεται και να διαβιβάζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 24 Μαρτίου, την ημέρα, δηλαδή, δηλαδή που παραιτήθηκε η Ελένη Ράικου.ΑΝΔΡΕΑΣ-ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφονται είναι «απιστία στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με τις νόμο περί καταχραστών δημοσίου», καθώς και «ηθική αυτουργία στην πράξη κατά συρροή και κατ εξακολούθηση».

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι , σύμφωνα με πληροφορίες οι: Αλεξ. Ρόντος, πρώην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας ( ΥΔΑΣ) , Νικ. Μπάζας πρώην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πολιτικής και Γ. Φιλιππέος , υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.

Για ηθική αυτουργία διώκονται οι εκπρόσωποι των ΜΟΚ και των ΑΕ και συγκεκριμένα των:

-Αστική ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρία/ΜΚΟ Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης

-Ινστιτούτο Μελετών, ερευνών , Τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής χωρών ΝΑ Ευρώπης ΑΕ

-Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο ΑΕ

-Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ΑΕ

-Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία επιχειρηματικό γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.