ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ; Εξεταστική για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο Α. Ξανθός (video)

Μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προωθεί το υπουργείο Υγείας. Το προσχέδιο το οποίο τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει τη δημιουργία 239 τοπικών μονάδων υγείας σε ισάριθμα αστικά κέντρα της χώρας εκ των οποίων τα πρώτα 50 έως 60 θα αρχίσουν να λειτουργούν μέχρι τον Ιούλιο.

 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός -κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου- μέσα στον Μάιο θα προκηρυχθούν μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ 3000 θέσεις προσωπικού εκ των οποίων οι 1.300 θα είναι γιατροί.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αύριο ξεκινάει η διαδικασία για τη σύσταση Εξεταστικής στη Βουλή με αντικείμενο τη διερεύνηση που αφορούν στα σκάνδαλα διαφθοράς στον τομέα της υγείας, την περίοδο 1997-2014, κάνοντας λόγο για πάρτι στο χώρο της υγείας. Πρόσθεσε ότι οι πολιτικές είναι αδιαμφισβήτητες και έχουν ονοματεπώνυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πως αντικείμενο της διερεύνησης είναι οι ποινικές ευθύνες.

Ο υπουργός έκανε λόγο για ένα χώρο ασυδοσίας προκλητής ζήτησης υπηρεσιών, εκμετάλλευσης του αρρώστου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί πολιτική ασυλία. Σ’ αυτό το πάρτι ανέφερε ο υπουργός, είχε πολλούς συμμετέχοντες και λίγους οργανωτές. Οι μόνοι που δεν είχαμε οργανική θέση είμαστε εμείς, σημείωσε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.