Αναμένεται η Απόφαση για τα μαφιόζικα Καρτέλ των Εργολάβων που έστηναν και υπεροκοστολογούσαν διαγωνισμούς…»Μαζί τα φάγαμε;»

diaplokiΑρχές καλοκαιριού η απόφαση για την ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο

Στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού να έχει ολοκληρώσει και να εκδοθεί η απόφαση σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συνεδριάσεων στις 7 Απριλίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για τις 40 εταιρείες που δεν εντάχθηκαν στη διαδικασία διευθέτησης.

Σχετικά με το ύψος των προστίμων που καλούνται να πληρώσουν οι εταιρείες που έκαναν διευθέτηση και για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έρευνας, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δηλώνει, δια των στελεχών της, ότι δεν θέλει να γνωστοποιήσει ακόμη συγκεκριμένο αριθμό, καθώς το σύνολο της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ύπαρξη εναρμονισμένων πρακτικών σε μεγάλα έργα, ξεκίνησε αυτεπάγγελτα τον Φεβρουάριο του 2013. Τον Μάιο του 2016, η Επιτροπή ανακοίνωσε την αρχική της εισήγηση, σύμφωνα με την οποία, 63 κατασκευαστικές εταιρείες, ελληνικές και διεθνείς, επιδόθηκαν στη χειραγώγηση διαγωνισμών δημοσίων έργων, από το 1989 έως το 2012.

Το περασμένο καλοκαίρι, 13 ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, προχώρησαν σε διαδικασία διευθέτησης με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η διαδικασία συνεχίζεται με τις επιχειρήσεις που δεν προχώρησαν στην διευθέτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.