Μοσκοβισί ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ τα νεοφιλελέ παπαγαλάκια: «Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να δράσει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου!»

ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΩΣ «ΔΡΑΧΜΙΣΤΗ»!!

Το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έφερε, σε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), ο αντιπρόεδρός του και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος απευθυνόμενος στον αρμόδιο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως εμπόδιο για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, που είναι κομμάτι του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ο κ Παπαδημούλης υπογράμμισε πως τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και απομένει να κλείσει ταχύτατα η αξιολόγηση. Υπό αυτό το πρίσμα, ο αντιπρόεδρος του ΕΚ ερωτά τον Πιερ Μοσκοβισί «γιατί η Κομισιόν στις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων, σιωπά απέναντι στις πρωτοφανείς ενστάσεις που θέτει το ΔΝΤ αναφορικά με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων»

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, η ελληνική οικονομία και ο προϋπολογισμός πηγαίνουν καλύτερα ακόμα και από τους συμφωνημένους στόχους. Πρόσθεσε, επίσης, ότι -επειδή η οικονομία είναι ευαίσθητη και η εμπιστοσύνη είναι ένας πάρα πολύ ευαίσθητος δείκτης- η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση και της δεύτερης αξιολόγησης και της τεχνικής συμφωνίας, φυσικά, είναι που θα εγγυηθούν για τις αισιόδοξες προβλέψεις για τα επόμενα τρία χρόνια που δίνουν ρυθμούς ανάπτυξης 3%

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.