Να πει κάποιος στον Μπογδάνο ότι τις πλαστές ειδήσεις τις κατασκευάζουν τα ΜΜΕ_xeftiles και τις αποκαλύπτει το διαδίκτυο…όχι το αντίθετο

xronosnetakias

Σε ένα άλμα παραλόγου κι όχι λογικής, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προσπάθησε να τεκμηριώσει ότι το διαδίκτυο βοήθησε στην επικράτηση των «fake news», απέναντι στα «επώνυμα» ΜΜΕ. Η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από την προπαγάνδα του Μπογδάνου.

Αν και οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πλέον ότι τα ΜΜΕ πλαστογραφούν ή/και αποκρύπτουν ειδήσεις, καλό είναι να κάνουμε μια μικρή υπενθύμιση. Από το 2009 όλα τα ΜΜΕ μας πουλούσαν αποκλειστικά το κουτόχορτο των κυβερνητικών θέσεων για τους «μονοδρόμους» όπως τα «λεφτά υπάρχουν» ή του σωτήριου Μνημονίου. Ευτυχώς όμως για πρώτη φορά στην Ιστορία ο λαός βρήκε μια εναλλακτική μέθοδο πληροφόρησης, το διαδίκτυο, όπου από τις πρώτες μέρες ενημερώθηκε για την μεθόδευση της καταστροφής του Ελληνικού λαού, αλλά της Ευρώπης των λαών.

Ενα ακόμη στοιχείο που αναιρεί την προπαγάνδα του Μπογδάνου είναι, ότι αντίθετα από τα «κλασσικά» ΜΜΕ όπου δεν υπάρχει αντίλογος, διότι ακόμη κι όταν καλούν στα πάνελ κάποιους με διαφορετική άποψη, είτε τους απαξιώνουν εκ των προτέρων (δολοφονία χαρακτήρων) είτε τους λογοκρίνουν με «υπερπληροφόρηση» της άποψης που θέλουν να επικρατήσει σε πάνελ με 10 άτομα απέναντι σε έναν ή με φωνακλάδες (πχ Γεωργιάδη ή όπως αντιμετωπιστήκε ο καθηγητής Χιονής από τον Πορτοσάλτε.

Μερικά ΑΠΕΙΡΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ παραδείγματα Fake ή λιγότερο fake news από τα ΜΜΕ που καταρρίφθηκαν από το διαδίκτυο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.