Κράτος-φασόν θέλει ο ΣΕΒ κι η μητσοτακική ηγεσία του…Οχι να μην λες μετά δεν ήξερες

Austerity,photo,British MPs to receive 10% pay rise irrespective of fresh austerity measures,What is #Austerity Meant to Achieve?, anti-austerity strike,In zombie economics, world central bank wants more austerity, and brains

Alexandros Papasotiriou

Έξι προτάσεις για την επανίδρυση του κράτους διατυπώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας. «Έχει αποδειχθεί ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι ένας καλός επιχειρηματίας. Ένα σοβαρό κράτος πρέπει να περιορίζεται στον εποπτικό και ελεγκτικό του ρόλο, θέτοντας τους όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για την παροχή δημοσίων αγαθών, όπως είναι η ασφάλεια, η υγεία, η παιδεία, εις τρόπον ώστε να προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον, τόσο σε όρους κόστους όσο και σε επίπεδο ποιότητας», υποστηρίζει ο Θ. Φέσσας.
Ουσιαστικά ο πρόεδρος των βιομηχάνων προτείνει τη μεταβίβαση του κράτους (κυρίως του κράτους πρόνοιας) σε Τρίτους! Προτείνει, δηλαδή, την πολιτική ιδιωτικοποίησης όλων των κοινωνικών, κρατικών υπηρεσιών (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, security κ.ά.). Η πρόταση αυτή δεν κομίζει γλαύκαν καθώς είναι μία επανάληψη του νεοφιλελεύθερου «δόγματος», που επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα –όχι πολύ μακριά χρονικά- και το οποίο επαναφέρει πολιτικά, ένας φανατικός θιασώτης του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

 

Αποδείχθηκε, όμως, στην πράξη, ότι το κόστος αυτής της πολιτικής ήταν πολύ μεγαλύτερο, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, καθώς το κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών αυξήθηκε και η ποιότητά τους μειώθηκε. Σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων, μάλιστα, είχαμε τον πιο σκοτεινό «μεσαίωνα» και δη με κρατική προστασία. Η περίπτωση Κούνεβα είναι αψευδής μάρτυρας της εργολαβικής μαφίας που «γεφύρωνε» το κράτος (ακόμα και κάποιους μεγαλοσυνδικαλιστές) με τον υπόκοσμο.

 

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΕΒ και ο Θ. Φέσσας προτείνουν εκ νέου την κρατικοδίαιτη-παρασιτική οικονομία των εργολάβων στο όνομα του «λιγότερου κράτους». Προτείνουν δηλαδή ένα κράτος που θα τους παραχωρηθεί υπό τη μορφή ΦΑΣΟΝ! 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.