Ντάισελμπλουμ-Προς το συμφέρον όλων η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης #Eurogroup (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup. Οι πρώτες δηλώσεις για την Ελλάδα, την αξιολόγηση και τα εκκρεμή ζητήματα.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας για την Ελλάδα και τα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Είχαμε καλή ανταλλαγή απόψεων με το ΔΝΤ. Οι τομείς συνεργασίας είναι περισσότεροι. Όλα τα κράτη μέλη επιδεικνύουν κάποιους βαθμούς ανάπτυξης, υπάρχουν φυσικά και κίνδυνοι εκ των έσω σε σχέση με την έλλειψη πολιτικής σταθερότητας ή με την πιθανότητα πολιτικής αστάθειας και επιπλέον και η νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ και ο παράγοντας Brexit. Έχουμε αφήσει την κρίση μας πίσω.

Ενημερωθήκαμε από τον ESM σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα. Κατόπιν, ενημερωθήκαμε από τους θεσμούς για την τρέχουσα κατάσταση για την β’ αξιολόγηση. Τα καλά νέα είναι ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει γρηγορότερα από ότι θα ανέμενε κανείς, επίσης υπάρχει μεγάλη δυναμική με τα δημοσιονομικά, καλύτερα έσοδα από ότι περιμέναμε. Επίσης ακούσαμε ότι η Ελλάδα θα υπερκεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους που είχε θέσει για το 2016. Υπάρχει σαφής κατανόηση για το ότι η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων και θα ενδυναμώσει την πεποίθηση όλων προς την καλύτερη εικόνα της Ελλάδας».

Συνέχισε λέγοντας ότι «Πρέπει να λύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα. Ενθαρρύναμε τους Έλληνες να επιταχύνουν την εργασία τους ενόψει της γρήγορης επιστροφής των θεσμών έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα πρώτο επίπεδο συμφωνίας το συντομότερο δυνατό».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.