Ανακοίνωση – κόλαφος των Ελλήνων Δικαστών κατά της απαράδεκτης προσπάθειας επηρεασμού της ολομέλειας του ΑΠ!

justice-is-blind-statue-2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. Ε.Δ.Ε.

1.Χρήστου Τζανερρίκου, Προέδρου Εφετών

2.Χαράλαμπου Μαυρίδη, Εφέτη

3.Ευάγγελου Κασαλιά, Αντεισαγγελέα Εφετών

4.Χρήστου Παπαδήμα, Πρωτοδίκη

5.Σταματίας Γκαρά-Δημουλέα, Ειρηνοδίκη

Αθήνα 21-1-2017

Η αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του δήθεν «Ενωτικού Προεδρείου» της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, μετά και την τελευταία ενέργεια των μελών του, χωρίς να προηγηθεί η σύγκληση και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως όφειλαν, για μια τόσο σοβαρή ενέργεια. Χωρίς, έστω, οποιαδήποτε ενημέρωση ημών των υπολοίπων μελών, εκδίδουν δελτίο Τύπου, με το οποίο αφενός μεν στρέφονται κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου, επειδή άσκησε το νόμιμο δικαίωμά της να συγκαλέσει διοικητική (γνωμοδοτική) Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπως προβλέπει ο Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων (άρθρο 14§§2 και 4), προκειμένου να γνωμοδοτήσει για ιδιαίτερου ενδιαφέροντος νομικό ζήτημα (αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης Δικαστών) και αφετέρου υποδεικνύουν απροκάλυπτα στα μέλη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου τι να αποφασίσουν.

Η ενέργειά τους αυτή καταφανώς δηλώνει παντελή έλλειψη σεβασμού προς τις νόμιμες διαδικασίες και προς την προσωπικότητα των Ανωτάτων Δικαστών, τη γνώμη των οποίων προσπαθούν να «χειραγωγήσουν», ασκώντας έτσι ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη παρέμβαση στην απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Η συνειδητή επιλογή του δήθεν «Ενωτικού Προεδρείου» να συνεχίζει, με πρωτοφανείς και αδιανόητες ενέργειες, την πολεμική εναντίον της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και η έλλειψη σεβασμού προς τους Ανώτατους Δικαστές βρίσκει αντίθετους όλους τους Δικαστικούς Λειτουργούς και μπορεί να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες.

Τους καλούμε να παραιτηθούν άμεσα και να εκλεγεί νέο Προεδρείο.

Δήλωση

Διαβάζοντας την τελευταία ανακοίνωση του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου της Ένωσής μας, καταλήγω:

Μιλάει για αντι-θεσμικότητα των θεσμών ένα θεσμικό πρόσωπο που δεν σκέφτεται πριν μιλήσει…

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη του αυτοαποκαλούμενου «Ενωτικού Προεδρείου», το οποίο επιδοκιμάζει το πρωτοφανές αυτό θεσμικό ατόπημα, να στρέφεται η Ένωση Δικαστών κατά του Προέδρου του Αρείου Πάγου

Χρήστος Παπαδήμας

Πρωτοδίκης, Μέλος Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.