Α.Τσίπρας-«Η Ελλάδα ξαναγεννιέται.Να είστε μέρος αυτής της αναγέννησης» @CapitalLink #InvestInGreece

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΟΥΣ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ

«Η Ελλάδα ξαναγεννιέται. Επιλέξτε να είστε μέρος αυτής της αναγέννησης. Δεν έχετε παρά να επωφεληθείτε από αυτήν την επιλογή», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο 18ο ετήσιο συνέδριο «Capital Link στο πλαίσιο του Invest In Greece Forum», που πραγματοποιείται σήμερα στη Ν. Υόρκη.

Με την παρέμβασή του, ο πρωθυπουργός επισημαίνει την αλλαγή εικόνας πλέον και τις προοπτικές που έχουν ανοίξει για την ελληνική οικονομία και ανανεώνει την πρόσκλησή του για συμμετοχή στην προσπάθεια ανάταξης της ελληνικής οικονομίας και επενδύσεων στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την προηγούμενη φορά που είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας στους συμμετέχοντες του Φόρουμ και τους είχε παροτρύνει να πιστέψουν «στην προσπάθεια μας να ανατάξουμε την ελληνική οικονομία και να επενδύσετε στην Ελλάδα», για να τονίσει: «Είμαι σίγουρος ότι από εσάς το αποτόλμησαν δεν το μετανιώνουν σήμερα». «Γιατί», όπως σημείωσε, «μέσα στο 2016, η οικονομία μας ανάκτησε την θετική αναπτυξιακή της δυναμική, υπεραπέδωσε ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους και εφάρμοσε μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητά της και προωθούν ένα σταθερό φιλοεπενδυτικό περιβάλλον».

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «τώρα, όλοι οι επίσημοι θεσμοί προσδοκούν πλέον ότι η Ελλάδα θα αναπτυχθεί με υψηλούς ρυθμούς 2,7% το 2017 και 3,1% το 2018». Επισημαίνει επίσης ότι «σε αναγνώριση των προσπαθειών μας, το πρόσφατο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αποφάσισε την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους σύμφωνα πάντα με τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου και αναμένεται να έχει πρόσβαση στις αγορές εντός του 2017.

«Επομένως ανανεώνω και φέτος την πρόσκληση μου προς εσάς», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, για να υπογραμμίσει: «Η Ελλάδα ξαναγεννιέται! Επιλέξτε να είστε μέρος αυτής της αναγέννησης. Δεν έχετε παρά να επωφεληθείτε από αυτήν την επιλογή».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s