Ο ΠτΔ διαλύει τον Φαλμεράιερ: «Οι Έλληνες μπορούμε να ζήσουμε μόνον ελεύθεροι, γι’ αυτό και η Ιστορία μας είναι μια αδιάλειπτη…»

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 103ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά, 1.12.2016

«Η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα -103 χρόνια πριν- την 1η Δεκεμβρίου 1913, είναι η επιτομή του μακραίωνου και άρρηκτου δεσμού των Ελλήνων με την Ελευθερία: Οι Έλληνες μπορούμε να ζήσουμε μόνον ελεύθεροι, γι’ αυτό και η Ιστορία μας είναι μια αδιάλειπτη… και αδιαπραγμάτευτη αντίσταση εναντίον κάθε είδους δεσποτισμού.
Οι Κρήτες, μεσ’ από τους αγώνες τους για την τελική Ένωση της Κρήτης με την Μητέρα Πατρίδα, αποδείχθηκαν εμβληματικοί εκφραστές αυτής της απαράμιλλης αφοσίωσης των Ελλήνων στην Ελευθερία. Στην πραγματικότητα οι Κρήτες ουδέποτε υποτάχθηκαν στον τουρκικό ζυγό. Οι διαρκείς εξεγέρσεις τους, από το 1669 ως το 1913, με κορυφώσεις τη Μεγάλη Επανάσταση του 1866-1869 και το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, την Επανάσταση του 1897-1898 και την Επανάσταση στον Θέρισο, το 1905 με πρωταγωνιστή τον Ελευθέριο Βενιζέλο, μαρτυρούν αψευδώς.
Εδώ, στην Κρήτη, ο αέρας της Ελευθερίας πνέει και θα πνέει πάντα σταθερός, ούριος κι ελπιδοφόρος».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.