Ο Αλέξης έφαγε στη στροφή τον Κυριάκο στη Θράκη

%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b7%cf%83-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%83Η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη και η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τις προηγούμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, καταδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για στήριξη της περιφερειακής ανάπτυξης και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Την ίδια στιγμή, ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις να επισκιάσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού, με τον Αλέξη όμως να καταφέρνει αριστοτεχνικά να κόψει το νήμα πριν τον Κυριάκο.

Είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις που έγιναν από τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μεθοδεύσεις που οδήγησαν τελικά στη εκλογή στο αξίωμα του πιο ανύπαρκτου Αντιπεριφερειάρχη, υπό τις ευλογίες των νεομητσοτακικών.

Με την ευκαιρία αυτή, έπεσε η ιδέα από ανώτερα κομματικά στελέχη να πραγματοποιήσει «πρωθυπουργική» εμφάνιση στη Θράκη ο Κυριάκος. Σχεδίαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, προγραμμάτισε να επισκεφθεί μια μέρα νωρίτερα τη Βόρεια Ελλάδα, αναγκάζοντας τον Κυριάκο να αναβάλλει το ταξίδι του στη Θράκη καθώς διαπίστωσε τον κίνδυνο η φιέστα να εξελιχθεί σε φιάσκο.

Το χειρότερο από όλα είναι η ουσία της επίσκεψης αυτής, καθώς ο πρωθυπουργός διαπίστωσε από κοντά την πορεία των έργων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του λιμανιού, την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και της δημιουργίας πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, με τα οποία η Θράκη θα εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή. Γεγονός που καταδεικνύει οτι, ίσως για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, υπαρχει μια κυβέρνηση που εργάζεται αδιάκοπα, με σχεδιασμό και επιμονή ώστε το μεγάλο όραμα για τη Θράκη και την Αλεξανδρούπολη να γίνει πράξη.

infiltr8or

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.