Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΛΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΘΟΡΑ!

cf84cf83ceb9cf80cf81ceb1cf83-cebaceb1cebccebcceb5cebdcebfcf831ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ…
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΛΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΘΟΡΑ!

Ενώ η χώρα, διανύει, κρίσιμη περίοδο αναμονής, ενόψει πάντα, της τελικής (ευκταίας αν μη τι άλλο προοπτικής!!!) ρύθμισης του χρέους και της αποκατάστασης των δημοσιονομικών ισορροπιών, γίνεται εμφανές ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας και οι τρόποι αντιμετώπισης τους, καθορίζουν την προσέγγιση της συνολικής κριτικής του πολιτικού γίγνεσθαι της χώρας. Οι τελευταίες εξελίξεις, ήτοι η δυνάμει επίτευξη ??? συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές για την αξιολόγηση του προγράμματος (δόση 2,8 δισεκ.ευρω!!!) και η υφέρπουσα αντίληψη των κυβερνητικών διακηρύξεων ως προς την δανειακή συνέχεια του κράτους, ωθούν άμεσα, στη συνειδητοποίηση της υφιστάμενης πολιτικής πραγματικότητας, με τα πολλά εκκρεμή, σύνθετα ζητήματα, προβλήματα της χώρας.

Η Ελλάδα, έξι (6) και πλέον χρόνια τώρα, έχει παραδοθεί στη δίνη του μνημονίου. Ο πολιτισμός, η ανθρώπινη παρουσία-αξιοπρέπεια, δοκιμάζονται καθημερινά λόγω της ανερμάτιστης και αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής, που αφαιρεί αντί να προσθέτει, στο εισόδημα του έλληνα φορολογούμενου πολίτη και μετατρέπει το ανθρώπινο όνειρο σε διαρκή εφιάλτη και την ευτυχία ή τη χαρά της δημιουργίας των νέων ανθρώπων, σε ανέφικτο στόχο (πρωτόγνωρη μετανάστευση χιλιάδων νέων ανθρώπων και δη επιστημόνων!!!) και ανέλπιστη προοπτική.
Στο κυνήγι της οικονομικής άνοιξης-ανάπτυξης, εν μέσω μνημονίων και επενδυτικής άπνοιας, στο όνομα του επιθυμητού οικονομικού ορθολογισμού, η χώρα καθημερινά, έρχεται αντιμέτωπη με ανυπέρβλητες κοινωνικοοικονομικές αταξίες-αρρυθμίες και άλλες όψεις κοινωνικού ανορθολογισμού, που σε κάθε περίπτωση, απειλούν ευθέως την κοινωνική συνοχή και υπονομεύουν, αυτή καθαυτή, την προοπτική της.

Κατά τα λοιπά, το αφήγημα του χρέους όλων (δυστυχώς!!!) των μνημονιακών πρωθυπουργών-κυβερνήσεων, με τις γνωστές τηλεοπτικές φιοριτούρες (πανομοιότυπες φιγούρες, που συμμετέχουν άφωνες στην εξέλιξη του δράματος και της σφαγής των ελπίδων του ελληνικού λαού!!!) και τη μόνιμη επωδό, περί οριστικής επίλυσης του και της άμεσης εξόδου της χώρας από τη γκρίζα ζώνη των μνημονίων, δίκην ιστορικού άλλοθι, για την ανάλγητη, αναποτελεσματική, ασκούμενη οικονομική πολιτική, αδιάπτωτα, καλά κρατεί…!!!
Κάθε φορά, που συνεπεία των αδιεξόδων της ασκούμενης, ελέω μνημονίων, οικονομικής πολιτικής, οξύνονται τα καθημερινά και μείζονα προβλήματα της χώρας (ανεργία, απασχόληση, φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός, αποβιομηχάνιση, εκροή επιστημονικού κεφαλαίου, μηδενική ανταγωνιστικότητα, επενδυτική άπνοια, πτωχεύσεις και λουκέτα επιχειρήσεων, εγκληματικότητα, ανεπάρκεια συστήματος υγείας, πρόνοιας, ασφάλισης και παιδείας, κλπ.) και αναδεικνύεται έτσι, η συνολική ευθύνη-αδυναμία-συνενοχή του πολιτικού προσωπικού, (αυτό, εν τέλει, ψηφίζει και νομοθετεί, ήτοι με την πολιτική βούλησή του, καθιστά νόμο του κράτους τα προτεινόμενα σχέδια νόμου!!!) να διασφαλίσει -δίκην εγγυητή- τη στοιχειώδη λειτουργία του κοινωνικοπολιτικού συστήματος και των θεσμών, η μπάλα, ας μου επιτραπεί ο όρος, πάει πάντα στην κερκίδα!!!.
Πρόκειται, για κινήσεις αντιπερισπασμού και ανεπιτυχούς απόπειρας, συγκάλυψης της αλήθειας (τα μνημόνια, δυστυχώς είναι υπόθεση όλων των κομμάτων, πλην του Κ.Κ.Ε., της Χ.Α. και ελάχιστων τινών μέχρι σήμερα βουλευτών, ανεξαρτήτου ιδεολογικοπολιτικής προέλευσης) υπό το βάρος του πανικού, της ροής, της έντασης και της έκτασης των πραγματικών προβλημάτων.

Τίποτε, δεν είναι πιο εύκολο, για τους επαγγελματίες της πολιτικής, όπως οι πολλοί, ανεπάγγελτοι (σπεκουλαδόροι) του πολιτικού συστήματος της χώρας, από τον αναθεματισμό εκείνων, που τολμούν να διαφωνούν κριτικά, με την άποψή τους.
Ο φόβος της κριτικής, μαρτυρά την αδυναμία και την ανασφάλεια του ανεπαρκούς πολιτικού προσωπικού, προδίδει τον πανικό και την αμηχανία που το διακατέχει, πλην όμως, για τον αφελή, ανυποψίαστο και αδαή έλληνα πολίτη, με την διαμεσολάβηση των πρόθυμων, εθελόδουλων Μ.Μ.Ε., βρίσκει λυτρωτική, δημιουργική διέξοδο στη βολική, φθηνή δαιμονολογία και τους επακόλουθους, ρηχούς, εύπεπτους, ιδεολογικοπολιτικούς αφορισμούς και τη συνακόλουθη, στοχοποίηση των ιδεολογικών τους αντιπάλων.
Αναντίρρητα, αν κάτι χρήζει της προσοχής όλων, είναι το γεγονός ότι, όλες οι έρευνες και τα δημοσκοπικά στοιχεία αυτών, συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ως χώρα, ζούμε στο μεταίχμιο, αν όχι στην κορύφωση, καθοριστικών, δομικών αλλαγών (η ορθή και όχι επιλεκτική ανάγνωση, των τελευταίων ερευνών, εμμέσως πλην σαφώς¸ δείχνουν ότι 45 πολίτες στους 100 πολίτες της χώρας, ζητούν νέα πολιτική έκφραση, μιλούν για νέους πολιτικούς οργανισμούς, κόμματα!!!) στο χώρο της οικονομίας και της πολιτικής.
Το υφιστάμενο παραπαίον πολιτικό σύστημα της χώρας και οι μόνιμοι εκφραστές του, απολίθωμα μιας περασμένης εποχής, συμπλήρωσαν το βιολογικό τους κύκλο. Απομένει μόνο η κατάθεση εντολής του περήφανου ελληνικού λαού για την μόνιμη συνταξιοδότησή του, προκειμένου έτσι, επί τω τέλει, άμεσα, να μετουσιώσει την ευφορία και τις πολλές υψηλές προσδοκίες των δημοσκοπήσεων για ρήξη με την σύνολη κατεστημένη αντίληψη και την ολική ανάταξη της χώρας, σε σαφή αναπροσδιορισμό και αναπροσανατολισμό του πολιτικού μας συστήματος σε επίπεδο ιδεών, δομών, προσώπων, οργάνωσης και λειτουργίας!!!
Οι εργολάβοι του κύκλου της παρακμής, οι θεμελιωτές της τάξης των νεόπτωχων, οι διαχειριστές της αγωνίας των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων, οι κάπηλοι της λαχτάρας όλων για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια, δε μπορούν να σταθούν ή να γίνουν εμπόδιο σε αυτή την αμετάκλητη απόφαση του κυρίαρχου ελληνικού λαού.

Η ελληνική κοινωνία έχει τη δύναμη, έχει τη γνώση, νιώθει την ευθύνη έναντι τη μοίρας και της ιστορικής προοπτικής της στο μέλλον, μπορεί να λύσει και να κόψει, αν χρειασθεί, τον οποιοδήποτε γόρδιο δεσμό!!! Είναι από πολλού, ικανή και πρόθυμη, να κάνει άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά!!! Σε κάθε περίπτωση, το χθες, δε μπορεί και δε μας δεσμεύει, να χτίσουμε το αύριο, αρνούμενοι το σήμερα!!! Το χρωστάμε στα παιδιά μας….

Χρήστος Κ. Μακρίδης
Εκπαιδευτικός-Καθηγητής Μ.Ε.
Πολιτικός Επιστήμων -Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.