ΝΑΙ! Αυτοί μας κυβερνούσαν! Η δύναμή τους δεν ήταν ούτε η εξυπνάδα τους, ούτε οι επιχειρηματικές τους ικανότητές τους.

andreas-psycharis-panagiotis

Στην Επιτροπή δεν κατέθεσε ο υιός Ψυχάρη,αλλά ο ιός Ψυχάρη. Η πραγματική αποκάλυψη δεν είναι όσα είπε.Η πραγματική αποκάλυψη είναι πως αυτοί οι άνθρωποι, με αυτό το επίπεδο κυβερνούσαν την Ελλάδα.

Η δύναμή τους δεν ήταν ούτε η εξυπνάδα τους, ούτε οι επιχειρηματικές τους ικανότητές τους.

Το έλλειμά τους και στα δύο, φάνηκε μόλις οι τράπεζες έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν χρόνια και ο εισαγγελέας έστειλε τα πρώτα ραβασάκια για να περάσουν για υπόθεσή τους από την Εισαγγελία.

Σάστισαν, έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και ακολούθησαν τον αυτοματισμό της επίθεσης στην κυβέρνηση, δίνοντας εντολές στον στρατό των ξεπεσμένων -«μαζί τα φάγαμε»- κονδυλοφόρων.

Ο ιός του Ψυχάρη

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης, υιός του Σταύρου Ψυχάρη και (για την ιστορία) βαφτιστήρι του πρώην υπουργού της Χούντας, Βύρωνα Σταματόπουλου, κατέθεσε στην Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ.

Του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης δεν ευθύνεται ούτε για τον πατέρα του, ούτε βέβαια για το νονό του, για τον οποίο προφανώς ευθύνεται το φρόνημα του πατρός του την εποχή εκείνη, ευθύνεται όμως για το ΔΟΛ και το ΜΕGA, τα οποίο εκπροσώπησε στην Επιτροπή.

Η εξέταση του Ψυχάρη του νεώτερου από την Επιτροπή ήταν μια αποκάλυψη. Και τι δεν παραδέχθηκε; Πως έπαιρναν δάνεια με εγγυήσεις αέρα, πως έκαναν παιχνίδι με τις τράπεζες, ακόμη (έμμεσα) και πως τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία δεν είναι κάτι συζητήσιμο και διαφανές.

Το διαδίκτυο και τα social media, είναι γεμάτα, από την ώρα της κατάθεσης ακόμη, με ποικίλα σχόλια και για τον υιό Ψυχάρη και για το θράσσος και την αμφισβητούμενη ευφυία του. Μιλούσε στην Επιτροπή σαν να μιλούσε σε υπαλλήλους του (ποιός ξέρει ίσως μερικοί και να είναι), αντιμετώπιζε το θεσμικό όργανο ελέγχου με απαξιωτικές εκφράσεις, αρνήθηκε πεισματικά να αποδεχθεί ακόμη και την πραγματικότητα της κατάρρευσης του κολοσσού που δημιούργησαν με δανεικά και αγύριστα.

Η αποκάλυψη όμως δεν είναι ούτε ο χαρακτήρας του Ψυχάρη, ούτε οι παραδοχές του για όσα εξαφάνισαν από τα Δημόσια Ταμεία, φαβτίζοντάς τα Ενημέρωση της κοινής γνώμης. Η πραγματική αποκάλυψη είναι πως αυτοί οι άνθρωποι, με αυτό το επίπεδο κυβερνούσαν την Ελλάδα. Η δύναμή τους δεν ήταν ούτε η εξυπνάδα τους, ούτε οι επιχειρηματικές τους ικανότητές τους. Το έλλειμά τους και στα δύο, φάνηκε μόλις οι τράπεζες έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν χρόνια και ο εισαγγελέας έστειλε τα πρώτα ραβασάκια για να περάσουν για υπόθεσή τους από την Εισαγγελία. Σάστισαν, έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και ακολούθησαν τον αυτοματισμό της επίθεσης στην κυβέρνηση, δίνοντας εντολές στον στρατό των ξεπεσμένων -«μαζί τα φάγαμε»- κονδυλοφόρων.

Αυτό που παρακολουθήσαμε στην Επιτροπή, δεν ήταν ο υιός Ψυχάρη, αλλά ο ιός Ψυχάρη που κατατρώει τη χώρα. Ένα τσούρμο ασημαντοτήτων, που τήρησε ευλαβικά τους κανόνες της διαπλοκής και καθυπόταξε τη χώρα με βασικό προτέρημα το πόσο αδίστακτοι ήταν. Σε αυτό στηρίχθηκε η δύναμή τους και στο γεγονός πως κανένας δεν τόλμησε να την απειλήσει. Μόλις τα πράγματα άλλαξαν, κατέρρευσαν, αρνούμενοι να δεχθούν τις νέες συνθήκες, ενώ η μοίρα τους είναι να πετροβοληθούν και να κανιβαλισθούν από εκείνους που ακριβοπλήρωσαν. Οι υποτακτικοί έχουν απομακρυνθεί από το ταμείο και είναι έτοιμοι να μην αναγνωρίσουν κανένα λάθος και αδυναμία στους πρώην ευεργέτες.

Ο υιός Ψυχάρη, είναι ίδιος με τους γιούς και τις κόρες όλου του συρφετού της διαπλοκής. Δημιουργήθηκε με τη φροντίδα και την κουλτούρα των πατρώνων του, εκφράζει τον πολιτισμό τους και την άποψη που έχουν για την κοινωνία και τη ζωή. Κυβερνούσαν αυτοί, που τα παιδιά τους εκφράζουν ίσως λίγο άκομψα και χωρίς κάλυψη σήμερα, αυτό που ήταν οι ίδιοι. Ασήμαντοι, αμοραλιστές, υπερφίαλοι, επικεντρωμένοι στον καλά προστατευμένο αλλά ουσιαστικά αδύναμο εαυτό τους. Είναι ο ιός που ταλαιπώρησε τη χώρα και τώρα βρίσκεται στο τέλος του κύκλου του.

http://www.koutipandoras.gr/article/o-ios-toy-psyxarh

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.