Προς ΒΗΜΑ – Handelsblatt- Financial times – FAZ και Κομισιόν: Ρίχνουμε ΦΩΣ στο μεγάλο ψέμα της εκτόξευσης του δημοσίου χρέους από τον Κώστα Καραμανλή

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 1

Συνεχίζουν οι παγκόσμιοι δολοπλόκοι – που έχουν κατατρομάξει με την υπόθεση Γεωργίου / ΕΛΣΤΑΤ – να αναπαράγουν ψευδείς πληροφορίες (προσφάτως η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt – μεταφράζοντας το Βήμα του Ψυχάρη) για την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Συνεχίζουν όσα ψευδώς έχουν ήδη γραφτεί τις τελευταίες ημέρες και απόFinancial times – FAZ και με ταυτόχρονη ωμή παρέμβαση της Κομισιόν για τις αποφάσεις των Ελλήνων δικαστών για παραπομπή του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ.

 Ουσιαστικά – όλοι τους – αναπαράγουν το θηριώδες ψέμα της «εκτίναξης» του Δημοσίου χρέους από τον Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με το οποίο πορεύτηκε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και μαζί του οι εγχώριοι «νταβατζήδες», προκειμένου να βάλουν την Ελλάδα στα δόντια των ξένων συμφερόντων. Και δεν έφτανε αυτό, στη συνέχεια με τη «βοήθεια» του πρώην υπαλλήλου του ΔΝΤ και επόμενου αφεντικού της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, αλλοίωσαν και τα στατιστικά στοιχεία, έτσι ώστε η κρίση δανεισμού που είχαν τεχνητά οδηγήσει την Ελλάδα, – το 2010 – να συνοδευτεί και από ένα λογιστικό βραχυκύκλωμα που θα επέτρεπε την επέμβαση των ξένων.

Επαναλαμβάνουμε την αλήθεια, τη μόνη αλήθεια, που δεν είναι δική μας αλήθεια, αλλά των αριθμών. Ξανα-ρίχνουμε ΦΩΣ στο μεγάλο ΕΘΝΙΚΟ ΨΕΜΑ, της δήθεν εκτόξευσης του δημοσίου χρέους από τον Κώστα Καραμανλή.

Δείχνουμε πως οι απατεώνες των Χρηματιστηρίων, των Ιμίων, των εξοπλισμών, των Ολυμπιακών αγώνων της τότε κυβέρνησης Σημίτη, έστησαν (και συνεχίζουν) μίαθηριώδη κομπίνα με ψευδή δημοσιεύματα και αναλύσεις στοιχείων, προκειμένου να απαλλαγούν από το βάρος των ευθυνών τους, που στη συνέχεια κεφαλαιοποίησαν οι ίδιοι με αρχηγό και εθνικό ολετήρα, τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ρίχνουμε ΦΩΣ στην εθνική προδοσία:

Την 31/12/2003 το Χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης ήταν 182 δισ. ευρώ και την 31/12/2008 διαμορφώθηκε σε 262 δισ. ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 80 δισ. ευρώ.

Που πήγαν αυτά τα χρήματα:

50 δισ. ευρώ πήγαν για την πληρωμή τόκων, στο δημόσιο χρέος που κληρονόμησε
η Νέα Δημοκρατία
10δισ. ευρώ πήγαν για την πληρωμή αμυντικών εξοπλισμών που είχαν παραγγελθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πληρώθηκαν επί ΝΔ.
2,5 δισ.ευρώ πήγαν για χρέη Νοσοκομείων που βρήκε η ΝΔ από προηγούμενα χρόνια.
7 δισ. ευρώ πήγαν για υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ας βάλουν λοιπόν όλοι καλά στο μυαλό τους, πως τα 80 δισ. τα 70 περίπου, πήγαν για την κάλυψη υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη όμως και αν συνυπολογίσουμε το 2009. χρονιά κατά την οποία το Δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά πολύ, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες, λόγω της διεθνούς κρίσης, η συνολική εικόνα δεν αλλάζει. Στο τέλος του 2009, το χρέος ήταν 298 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 116 δισ. ευρώ, σε σχέση με το 2003.

Πάμε πάλι να ρίξουμε ΦΩΣ και σε αυτό το ψέμα των λασπολόγων:

> Στο διάστημα 2003 – 2009 οι τόκοι που πληρώθηκαν ήταν 61 δισ. ευρώ, 20 δισ. ήταν οι δαπάνες για εξοπλισμούς, χρέη νοσοκομείων και ταμεία που αναλύσαμε παραπάνω. Αλλά 5,2 δις. καλύπτουν τις δαπάνες για την απόκτηση προνομιούχων μετοχών των τραπεζών και την αύξηση κεφαλαίου του ΤΕΜΠΜΕ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και στήριξης του τραπεζικού συστήματος.

> Τα υπόλοιπα 30 δισ. περίπου είναι το έλλειμμα του 2009, όπου φρόντισε να το φτάσει το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να σημειώσουμε, ότι η αύξηση του χρέους το 2009 συνδέεται και με την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να στηρίξει την πραγματική οικονομία, με προγράμματα ενίσχυσης συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας (π.χ. εξαγωγές, οικοδομή), που θα είχαν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Το ύψος του δημοσίου χρέους που κληρονομήσαμε, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που παρατέθηκαν προηγουμένως, δεν επέτρεπε περαιτέρω επέκταση των προγραμμάτων αυτών.

ΦΩΣ και στην απάτη με το Σημιτικό swap:

Όσον αφορά εξάλλου, την αναθεώρηση του χρέους για το 2009 και τα προηγούμενα χρόνια από την Eurostat, το Νοέμβριο του 2010, αυτή δεν οφείλεται στην αποκάλυψη δήθεν κρυφώνυποχρεώσεων. Οφείλεται στο γεγονός ότι καταγράφηκαν στο χρέος το γνωστό swap της Goldman Sachs, (που έγινε το 2001, επί ΠΑΣΟΚ, και μας ακολουθεί έκτοτε) και οι συσσωρευμένες οφειλές των ΔΕΚΟ, οι οποίες ήταν γνωστές εντός και εκτός Ελλάδος από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς. Δεν ήταν κρυφά, για παράδειγμα, τα χρέη του ΟΣΕ, του Μετρό, της ΕΡΤ, των αμυντικών βιομηχανιών, κ.λ.π. Ουδέποτε όμως η Eurostat είχε ζητήσει στο παρελθόν να περιληφθούν αυτά στα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης.

Η αύξηση του χρέους στο 127% του ΑΕΠ το 2009 οφείλεται κατά κύριο λόγο σε επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση να σημειωθεί ότι:

α. Η ευθύνη της ΝΔ αφορά μόνο το πρώτο εννεάμηνο του 2009. Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 (Οκτώβριος – Δεκέμβριος) με την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων και την μεθοδευμένη έκρηξη του ελλείμματος, συνεπώς και της ανάλογης αύξησης του δημοσίου χρέους βαρύνει σχεδόν αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

β. Ακόμα και έτσι πάντως, είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι κατά το πρόγραμμα της Τρόϊκας θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετία ακόμη αιματηρών θυσιών των Ελλήνων, δραματικής πτώσης του βιοτικού επιπέδου, αλλά και εθνικής αποδυνάμωσης για να βρεθεί το Δημόσιο Χρέος στο ύψος του 120% αυτό δηλαδή που υποτίθεται πυροδότησε την ελληνική κρίση και έκανε αναγκαία την παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ!!!!!

Δηλαδή αφού σώθηκαν οι Τράπεζες των ξένων δανειστών, αφού ξεπουλήθηκαν τα πάντα στην πατρίδα μας, θα χρειαστούν οι Έλληνες 10 και βάλε χρόνια, με αίμα και θυσίες, για να ξαναζήσουν την εποχή Κώστα Καραμανλή. Αυτόν που όλοι (και πάλι) βρίζουν και λοιδορούν!

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και το κλίμα της τότε πολιτικής περιόδου. Ο Κώστας Καραμανλής ως Πρωθυπουργός πατριώτης, ζήτησε εθνική συναίνεση από τον τότε απίστευτο Γιώργο Παπανδρέου για να ξεπεραστεί μία κρίση που δεν ήταν Ελληνική (μόνο) αλλά παγκόσμια. Αντί αυτού ήρθε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αφού έδωσε παροχές με το καλημέρα, και στη συνέχεια έφραξε τις χρηματοδοτήσεις της Ελλάδας, παρουσίασε το γνωστό λογιστικό βραχυκύκλωμα που ήδη είχε μεθοδεύσει υπογείως ο Παπανδρέου με τον Στρος Καν. Παράλληλα οι ξένοι περίμεναν στη γωνία τον κακό Κώστα Καραμανλή γιατί δεν είχε υποκύψει στις εντολές τους για νέους εξοπλισμούς, για νέες υποτέλειες ενεργειακές, εδαφικές κ.α. Περίμεναν έναν «προθυμότατο» Γιώργο Παπανδρέου να ανοίξει τη πόρτα ολέθρου για την Ελλάδα και την πόρτα σωτηρίας και τις δικές τους Τράπεζες.

Δεν θα σταματούμε να ρίχνουμε ΦΩΣ!! Θα καούν από το ΦΩΣ της αλήθειας, οι λασπολόγοι–Έλληνες και ξένοι.

Είπαμε, θα σας ταράξουμε στο ΦΩΣ!
«Ο Κεντροδεξιός»

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.