ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ #DeutscheBank θα έχουμε πόλεμο-Παρακαλούνται οι εδώ Νταβατζηδες να το έχουν κατά νου. Ευχαριστώ

#DEUTSCHEBANK
Ένα πρόστιμο 55 εκατ. δολαρίων που εξόφλησε η τράπεζα έπρεπε να πληρωθεί από τα στελέχη της και όχι από την Deutsche Bank, τόνισε πληροφοριοδότης που αποκάλυψε αδικοπραγία. Αρνήθηκε αμοιβή 8,25 εκατ. δολαρίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πληροφοριοδότης, πρώην εργαζόμενος της Deutsche Bank, που βοήθησε να αποκαλυφθούν ψευδή λογιστικά στοιχεία της τράπεζας αρνήθηκε μια αμοιβή ύψους 8,25 εκατ. δολαρίων από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), λόγω του ότι η ρυθμιστική αρχή δεν τιμώρησε στελέχη της τράπεζας.

Ο Eric Ben-Artzi, πρώην εργαζόμενος στη διαχείριση κινδύνων, έγραψε σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στους FT ότι το πρόστιμο ύψους 55 εκατ. δολαρίων που επιβλήθηκε από την Επιτροπή, θα έπρεπε να έχει καταβληθεί από στελέχη της τράπεζας και όχι από την Deutsche Bank.

«Όλες οι κατηγορίες στηρίχθηκαν στις αποδείξεις και στον νόμο και εγκρίθηκαν ομόφωνα
από την Επιτροπή», επεσήμανε ο Andrew Ceresney, επικεφαλής του τμήματος επιβολής στην SEC.

Πέρυσι, η Deutsche συμφώνησε να πληρώσει 55 εκατ. δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να διευθετήσει κατηγορίες ότι παραβίασε τον αμερικανικό νόμο, λόγω «ανεπαρκών εσωτερικών λογιστικών ελέγχων» που συνδέονται με την αποτίμηση περίπλοκων παραγώγων, είχε γνωστοποιήσει η SEC.

Η τράπεζα δεν παραδέχθηκε, ούτε αρνήθηκε τους ισχυρισμούς σχετικά με το χειρισμό των παραγώγων, τα οποία χρονολογούνται πίσω στα τέλη του 2008 και τις αρχές του 2009.

Ένας δεύτερος πληροφοριοδότης, o Matthew Simpson, έλαβε το άλλο μισό της αμοιβής συνολικού ύψους 16,5 εκατ. δολαρίων, μέρος της οποίας αρνήθηκε ο Ben-Artzi.
Ο τελευταίος υποστήριξε στο άρθρο του ότι «η Deutsche δεν έκανε αυτή την αδικοπραγία. Η Deutsche Bank ήταν το θύμα».

Ωστόσο τα στελέχη της τράπεζας δεν τιμωρήθηκαν εξαιτίας του γεγονότος ότι κορυφαίοι δικηγόροι της SEC που κατείχαν ανώτατες θέσεις στην Deutsche Bank μετακινούνταν «από και προς θέσεις στη ρυθμιστική αρχή ακόμη και όσο η έρευνα για την παρανομία της Deutsche Bank συνεχιζόταν», ανέφερε.

Ο πληροφοριοδότης ζήτησε το μερίδιό του από την αμοιβή να δοθεί «στην Deutsche Bank και τους μετόχους της». Τα χρήματα πρέπει επίσης να αφαιρεθούν από μπόνους που πληρώνονται στα στελέχη της τράπεζας, τόνισε. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η σύζυγος και οι δικηγόροι του διατηρούν το δικαίωμα να διεκδικήσουν ένα μέρος του ποσού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.