Πανικόβλητη η Τσατάνη! Ηθελε να παρευρεθεί με δύο δικηγόρους στην επιτροπή της βουλής!

ΤΣΑΤΑΝΗ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣΑΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΜΗ!

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ με την κατάθεση της Γεωργίας Τσατάνη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εκτυλίχθηκε σήμερα, αυτή τη φορά με αντικείμενο δύο νέα αιτήματα της εισαγγελέως Εφετών, η οποία ζητάει ουσιαστικά εγγυήσεις για να ακολουθήσει τη νομιμότητα.

Η Τσατάνη εμφανίστηκε σήμερα στην Επιτροπή μαζί με δύο δικηγόρους, αλλά τα μέλη της Επιτροπής επικαλούμενα τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό, υποστήριξαν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Στη συνέχεια, ζήτησε να μην γίνει κατά την κατάθεσή της προβολή του προσώπου της γιατί χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας. Ως προς το πρώτο αίτημα, η Επιτροπή συμφώνησε ότι η κάμερα δεν θα εστιάζει στο πρόσωπο της εισαγγελέως, ενώ ως προς την παρουσία δικηγόρων της αποφασίστηκε μετά την αρχική άρνηση της Επιτροπής, να τη συνοδεύσει δικηγόρος με την ιδιότητα του συνεργάτη και με την προϋπόθεση να μην παρεμβαίνει, να μην κάνει ερωτήσεις και να μην διακόπτει.

Η ίδια η Τσατάνη, μετά την αρχική άρνηση της Επιτροπής ισχυρίστηκε ότι οι δικηγόροι που επιθυμεί να έχει στο πλευρό της δεν είναι συνήγοροι αλλά απλοί συνεργάτες της. Το ερώτημα βεβαίως που προκύπτει από το αίτημα της εισαγγελέως είναι γιατί εφόσον οι δικές της καταγγελίες διερευνώνται, χρειάζεται στο πλευρό της δικηγόρους ή συνεργάτες της. Άλλωστε η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν είναι εκείνη ύποπτη που ενδεχομένως παρενέβη σε κάποιο θεσμικό ρόλο με υποδείξεις και πως είναι πρακτική η ανάγκη για τον χειρισμό των εγγράφων αφού οι δικηγόροι – συνεργάτες της τα έχουν ταξινομημένα.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν πάει να απαντήσει στα ερωτήματα της Επιτροπής, με την ίδια άνεση που πριν από μήνες κατήγγειλε παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο έργο της και γιατί ζητάει να τη συνοδεύουν δικηγόροι, σαν να ήταν κατηγορούμενη σε μια υπόθεση την οποία στο κάτω κάτω η ίδια έχει ξεκινήσει; Τόσο δύσκολο της είναι στην τελική να υποστηρίξει όσα έγραψε πριν από μήνες σε μερικές κόλλες χαρτί; Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας άλλωστε δεν είναι ανακριτικό όργανο ώστε να παραβρίσκεται οποιοσδήποτε παρουσία δικηγόρων. Πόσο μάλλον όταν η Εισαγγελέας Τσατάνη δεν είναι η ίδια κατηγορούμενη αλλά καταγγέλλουσα.

Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία Τσατάνη καθυστερεί εδώ και καιρό τη διαδικασία εξέτασής από την Επιτροπή, αφού αρχικώς είχε αρνηθεί να εμφανιστεί ισχυριζόμενη ότι αυτή είναι η πρώτη εξουσία ως Δικαστική και άρα έπρεπε οι βουλευτές να πάνε στο γραφείο της για να την εξετάσουν. Την πρόταση αυτή μάλιστα υπερασπίστηκε και σήμερα. Η απάντηση είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση όλων των μελών της Επιτροπής, η οποία ομόφωνα επέμεινε στην κλήση της προς την Εισαγγελέα.

Koutipandoras.gr

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.