ΠτΔ- «ΠτΔ: Ένας πραγματικός ευρωπαϊστής που ξιφουλκεί εναντίον του Νεοφιλελευθερισμού «

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φιλελεύθερος και ευρωπαϊστής που ξιφουλκεί εναντίον του νεοφιλελευθερισμού ,μετρημένος αλλά όχι άνευρος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Του Γιάννη Τριάντη από την Αγορά

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάποιοι μούδιασαν και «στράβωσαν». Οι «εκσυγχρονιστές» του σημιτισμού, ορισμένοι Συριζαίοι που ήθελαν αριστερό Πρόεδρο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν προσήλθε στην ψηφοφορία της Βουλής…

Για τους Συριζαίους το είπαμε: η μέθη της εκλογικής επιτυχίας τους έκανε να ονειρεύονται και Πρόεδρο από την Αριστερά . Αδυνατούσαν να καταλάβουν ότι η συγκεκριμένη επιλογή υπακούει στην ανάγκη λειτουργικής συναίνεσης, απολύτως αναγκαίας στο εσωτερικό και ενισχυτική για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Οσο για τους μηνίοντες «εκσυγχρονιστές»-μιλάμε για μια δράκα του …αριστοκρατικού περιθωρίου-συνεχίζουν να βάλουν και σήμερα εναντίον του Προκόπη Παυλόπουλου.

Επιστρατεύουν απροκάλυπτες συκοφαντίες για σωρεία διορισμών και ενοχλούνται αφόρητα επειδή ο Πρόεδρος ξιφουλκεί κατά του νεοφιλελευθερισμού. Οπερ εδει δείξαι… Α! Τώρα τελευταία τον επέκριναν επειδή δήλωσε ότι «το νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν εξυπηρετεί τον άνθρωπο». Και έφτασαν στο σημείο να τον χαρακτηρίσουν… δραχμιστή. Ποιόν; Τον κατ εξοχήν υπέρμαχο της παραμονής μας στην Ευρωζώνη.

Πάντως ο Πρωταγόρας που έλεγε «πάντων χρημάτων μέτρον ανθρωπος», γλίτωσε από την μήνιν των επικριτών …Τέλος, οι γνωστοί αυτοί κύκλοι επιχείρησαν να ειρωνευτούν τον Προκόπη Παυλόπουλο, όταν εκείνος μίλησε για «αντικατάσταση» του ΔΝΤ από τον ESM, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητος.

Τώρα που ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Μηχανισμού, προτείνει να πληρωθεί από τον ESM μέρος του χρέους προς το ΔΝΤ, σιωπούν αιδημόνως… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε βουλευτής της ΝΔ, υπήρξε ευθύς και ειλικρινής στις ενστάσεις του. Καταλόγισε στον Παυλόπουλο τα εξής : «Δεν αντιστάθηκε στις σειρήνες του πελατειακού κράτους , χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, τον Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλλάδας στην ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγω θα επιθυμούσα»…

Αρχίζοντας από το τελευταίο: παρ ότι ακραιφνής ευρωπαϊστής, ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν διστάζει να επικρίνει ορισμένες επιλογές της Ενωσης. Το έπραξε και ως βουλευτής της ΝΔ με συγκεκριμένα αντιμνημονιακά επιχειρήματα, το πράττει και σήμερα όταν η περίσταση το απαιτεί. Είτε με μύδρους εναντίον του νεοφιλευθερισμού ειτε με επίψογες αναφορές σε χειρισμούς της Ενωσης για το Προσφυγικό κ.α.

Συνεπής προς την δική του ιδεολογία ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ, λογικό είναι να ενοχλείται από τις εν λόγω απόψεις και θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας… Για τους χειρισμούς του κ.Παυλόπουλου κατά τον πύρινο Δεκέμβρη του 2008 ισχύει ακριβώς το αντίθετο: η κυβέρνηση Καραμανλή χειρίστηκε συνετά την εκρηκτική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί μετα την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Απέφυγε την θηριώδη καταστολή για να μην υπάρξουν κι άλλα θύματα και προσλάβει γιγάντιες και δραματικές διαστάσεις η σύγκρουση. Συνετή διαχείριση, λοιπόν, και όχι ανεπαρκείς χειρισμοί.

Διότι οι υλικές ζημίες επανορθώνονται. Αλλά οι ανθρώπινες απώλειες δεν αποκαθίστανται ουτε υποκαθίστανται… Τέλος, δεν είναι αλήθεια ότι επι Παυλόπουλου έγιναν 800.000 προσλήψεις. Παρέλαβε Δημόσιο με 472.332 υπαλλήλους και το παρέδωσε με 530.589. Δηλαδή,58.257 επιπλέον.

Από αυτούς, οι 33.500 ηταν συμβασιούχοι επι ΠΑΣΟΚ που μονιμοποιήθηκαν σε εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας και οι 24.757 ηταν προσλήψεις από τη ΝΔ. Και ετσι, όμως, ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας βρίσκεται στον μέσο όρο της Ενωσης… Επιφανής νομικός με γερή σκευή, φιλελεύθερος ευρωπαϊστής που ξιφουλκεί κατά του νεοφιλελευθερισμού, ρέκτης με πλήθος γόνιμων πρωτοβουλιών και χαλκέντερος, μετρημένος αλλά όχι ανευρος,ο Προκόπης Παυλόπουλος αποδεικνύεται αξιος του υψηλού αξιώματος που κατέχει…

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.