ΔΝΤ: Το καρκίνωμα του νεοφιλελευθερισμού

imf

olympia.gr

Μία Σέχτα ανυπόληπτων στελεχών επανδρώνει ένα μόρφωμα τοκογλυφίας που σπέρνει τον όλεθρο εδώ και 70 χρόνια.

Ο κορυφαίος οικονομολόγος Ντάνιελ Γκρος, επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά την πραγματική σκοπιμότητα ύπαρξης του ΔΝΤ. Αυτού του οργανισμού που σπέρνει την καταστροφή στις εθνικές οικονομίες, γεμίζοντας τα ταμεία του ως νόμιμος τοκογλύφος, έχοντας στο ενεργητικό του μόνον καλές δημόσιες σχέσεις με την ολιγαρχία των χωρών στις οποίες επεμβαίνει.

Το ίδιο γλαφυρά είχε περιγράψει ο Weisbrot την δράση του Ταμείου: Το φιάσκο του ΔΝΤ. Κατάρρευση Εθνικών οικονομιών και …δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ υπό το βλέμμα των ΗΠΑ.

Σήμερα επιβεβαιωνόμαστε όλοι εμείς που από το 2009 αποκαλύπταμε την ολέθρια μεθόδευση του Παπανδρέου και την επερχόμενη καταστροφή, προτάσσοντας την ανάγκη αμιγούς ευρωπαϊκής λύσης για την οικονομική κρίση. Όχι, δεν είμασταν προφήτες τύπου Λεβέντη. Όποιος γνωρίζει τις βασικές αρχές της δυτικής οικονομίας αλλά και την ιστορία των επεμβάσεων του Ταμείου, μπορούσε κάλλιστα να αντιληφθεί ότι αυτός ο αποτυχημένος οργανισμός δεν ερχόταν στην Ελλάδα για να την σώσει, αλλά για να σωθεί. Όπερ και εγένετο.

Διότι το ΔΝΤ είχε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και αυτά των προβλέψεων, όπου είχε παρέμβει. Το 2009, αναλύαμε απλως τις προβλεψεις του ΔΝΤ για την Αργεντινή και τα αποτελέσματα: από το 1999 έως το 2001, περίοδο εφαρμογής των πολιτικών του, το ΔΝΤ προέβλεπε ρυθμούς μεγέθυνσης 1,5 , 3,7, και 2,6 για κάθε έτος, ενώ οι πραγματικοί ρυθμοί κατέληξαν σε -0,8 , -4,4 και -10,9 αντίστοιχα.

Φιάσκο; Όχι. Την ίδια στιγμή που οι εθνικές οικονομίες καταστρέφοντο, σεσημασμένοι «επενδυτές» θησαύριζαν γνωρίζοντας πολύ καλά τις μεθοδεύσεις του ΔΝΤ και έχοντας σαφέστατα εσωτερική πληροφόρηση. Ο Πόλσον, ο Σόρος, ο γαμπρός της Κλίντον κλπ, πενταπλασίαζαν τα χρήματα τους σε μία νύχτα. Έχοντας συμπτωματικά πριν υποστηρίξει τις κυβερνήσεις εκείνες και τους πολιτικούς που θα έβαζαν το ΔΝΤ στην χωρα τους. Ποιός θα ξεχάσει τα ραντεβού του Παπανδρέου με τον Σόρος το 2009, όταν λεφτά υπήρχαν…

Φυσικά ένας τέτοιος οργανισμός δεν θα μπορούσε παρά να θυμίζει την δομή της μαφίας, με την ποιότητα των στελεχών που το επανδρώνουν: Χρήσιμοι ηλίθιοι όπως ο Τόμσεν, ανίκανος ακόμα και για συνοικιακό λογιστικό γραφείο στην Δανία. Βελκουλέσκου, κλασικός γραφειοκράτης της ΚΟΜΕΚΟΝ. Όσο για τις κεφαλές;

Όλοι τους, άκρως εκβιαζόμενοι και φυσικά… Ευρωπαίοι! Από τον Στρως Καν που εξαφανίστηκε σε μία νύχτα επειδή ούτε αυτός δεν μπορούσε να χωνέψει το ολέθριο σχέδιο Παπανδρέου, εώς την κυρία Λαγκάρντ: Υπόδικη για τεράστια οικονομικά σκάνδαλα, έγινε πρόεδρος επειδή ήταν σε θέση να εκβιάσει τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντινου, τον Σαμαρά με τον Παπασταύρου ελέω της λίστας που η ίδια ειχε στην κατοχή της.

Πραγματική εγκληματική συμμορία που όπως τόνισε ο Γκρος, υπάρχει μονον για να τοκίζουν τα λεφτά τους στην πλάτη του δανειζόμενου οι «επενδυτές».

Είναι οι φαρισαίοι που σημερα ανακαλύπτουν ότι το Ελληνικό χρέος δεν ειναι βιώσιμο, ουδείς όμως τους ζητά να απολογηθούν για το πως οι ίδιοι ανέλαβαν με ενθουσιασμό να χρηματοδοτήσουν ένα μη βιώσιμο χρέος! Ψελλίζουν την λέξη «κούρεμα» για τους άλλους όμως, αφού οι ίδιοι δεν ειναι διατεθειμένοι να κουρέψουν ουτε ευρώ από τα δικά τους δάνεια, που δόθηκαν με όρους τοκογλύφου της νύχτας.

Είναι εθνική και ευρωπαϊκή αναγκαιότητα η αποπομπή του ταμείου από την ΕΕ. Εδώ οι κυβερνήσεις θα αποδείξουν κατά πόσον ελέγχονται οι εκβιάζονται από έναν οργανισμό που αποτελεί το σύγχρονο καρκίνωμα του Νεοφιλελευθερισμού.

2 thoughts

 1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΘΥΜΟΣΟΦΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ … ´ΑΠΛΩΣΕ ΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΠΛΩΜΑ ´
  ΔΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΩΝ ΣΤΟ,ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ … ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ , ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΙΣ … ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΙ … ´ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ ´.
  ΤΗΝ … ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ … ΠΑΝΤΕΣ .
  ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ … ΑΞΙΩΜΑ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ :

  ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΚΑ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ .

  ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, Δ.Ν.Τ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ .
  Ο … ΕΞΥΠΝΩΤΕΡΟΣ ΛΑΟΣ , ΠΟΥ … ΕΒΟΣΚΕ ;
  Ο … ΣΗΜΙΤΗΣ, ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ … ΕΜΠΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ … ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ … ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ .ΚΑΙ ΠΑΕΙ, ΛΕΓΩΝΤΑΣ .

  ;DR A

  Μου αρέσει!

 2. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ … ΑΝ Η ΘΥΜΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ …»ΑΠΛΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΣΟΥ, ΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΠΛΩΜΑ «., ΔΕΝ ΕΙΧΕ …
  ΠΑΡΟΠΛΙΣΘΕΙ, ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΝ ΛΑΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟ , ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ … ΕΜΠΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ … ΞΥΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΕΥΡΩ ..
  ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΣΟ ΕΠΕΦΤΕ ΤΟ … ΠΣΡΑΔΑΚΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΦΙΩΤΡΣ ΜΕ … ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ … ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΩΝ …ΟΛΑ ΜΕΛΙ -ΓΑΛΑ
  ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΡΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΥΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΜΦΑΓΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΤΩΝ … ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ … ΣΥΜΦΟΡΑΣ .

  ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΗ ΦΟΥΛΕΙΑ ΤΟΣ ΚΑΝΟΥΝ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ Ή ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ..
  ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ .

  DR A
  ΠΟΥ

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.