Χρέος μας

ΓΕΩΡΓΟΠΑΛΗΣ

της Efis Garidi

Αυτό που παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες δεν είναι ούτε ηρωισμός ούτε επαναστατική πράξη για να γράψουμε ελεγείες και να υμνούμε τη ζωή που πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να προχωράει μπροστά.

Παρακολουθούμε άπραγοι απελπισμένους ανθρώπους, που νιώθουν ότι δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν, να σέρνονται στους βάλτους και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους στο ορμητικό ποτάμι.

Οι πρόσφυγες θα προσπαθήσουν να περάσουν με κάθε τρόπο. Αυτό σημαίνει οτι θα διαλέγουν δύσκολα περάσματα, θα δίνουν χοντρά λεφτά σε δουλέμπορους, θα διακινδυνεύουν τη ζωή τους πολύ περισσότερο.

Αυτο θα είναι ένα μέσο πίεσης στις κυβερνήσεις ΜΟΝΟ αν υπάρχει ταυτόχρονα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης που θα βάλει τα ανοιχτά σύνορα για όσους θέλουν να προχωρήσουν ως βασικό αίτημα και θα το διεκδικήσει λυσσαλέα.

Που θα απαιτήσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και ανοιχτούς ξενώνες φιλοξενίας για όσον καιρό παραμένουν σε κάθε χώρα. Που θα τα βάλει με την Ευρώπη-φρούριο της καταστολής και του ρατσισμού. Και να μην ξεχνάμε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι θύμα της ευρωπαϊκής πολιτικής αλλά θύτης όπως και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις, αφού ο φράχτης του Έβρου, ο πρώτος φράχτης που υψώθηκε στην Ευρώπη, παραμένει στη θέση του.

Χρέος μας είναι να ξεκινήσουμε με μαχητικές διαδηλώσεις στις 19 Μάρτη, και να χτίσουμε το κίνημα αντίστασης στην Ευρώπη-φρούριο, και όχι να χαιρόμαστε που άνθρωποι σε απόγνωση ρισκάρουν τη ζωή τους με μηδενικές πιθανότητες επιτυχίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.