ΜΟΣΧΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ. Συνάντηση Πούτιν-Παυλόπουλου #Putin @PutinRF

pavlopoulos-putin

«Φιλικό Κράτος η Ελλάδα, Έχουμε Ιστορικούς Δεσμούς»

Η Ελλάδα, θεωρεί καθοριστική τη συμβολή του ρωσικού κρατους και του ρωσικού λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρική κατοικία Νόβο -Ογκαριόβο στα περίχωρα της Μόσχας.

«Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία» σημείωσε ο κ.Παυλόπουλος. Πρόσθεσε, μάλιστα, με έμφαση ότι «οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιάστηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 και κάλεσε τον κ.Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα. Τόνισε, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος- Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν 37 εκδηλώσεις στις δύο χώρες. Ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία έχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς.

Ανταπαντώντας ο κ.Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις για το έτος Ελλάδας – Ρωσίας μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη πιο στενές τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία να εμπεδωθεί η ειρήνη και να υπερασπιστεί ο άνθρωπος, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

«Με την συνάντηση αυτή εγκαινιάζουμε κατά κάποιο τρόπο το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016. Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη στενότερες τις ήδη στενές και πολύ φιλικές διαχρονικώς σχέσεις μεταξύ των δύο λαών μας. Πιστεύω δε ότι κατά την διάρκεια αυτού του έτους θα έχουμε τη χαρά να σας δεχθούμε στην Αθήνα, είναι η σειρά σας να έρθετε στην Αθήνα.

Θέλω κ. Πρόεδρε να σας διαβιβάσω εκ μέρους του ελληνικού Λαού, και της Ελλάδας και συγκεκριμένα εκ μέρους της Κυβέρνησης και εκ μέρους όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, το μήνυμα ότι θεωρούμε καθοριστική τη συμβολή ενός μεγάλου Κράτους, ενός μεγάλου Λαού, του ρωσικού Λαού, στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε στον κόσμο και που δεν είναι τόσο οικονομικές αλλά είναι προκλήσεις που αφορούν τον άνθρωπο και την Δημοκρατία.

Πιστεύω ότι οι όποιες διαφορές υπάρχουν αυτή την στιγμή ανάμεσα, ιδίως στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν πάνω στις θεσμικές και διαδικαστικές βάσεις που ήδη έχουν προσδιοριστεί. Διότι κ. Πρόεδρε εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε ότι οι όποιες διαφορές υπάρχουν είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ιδίως την μεγαλύτερη πρόκληση σε πλανητικό επίπεδο. Ιδίως δηλαδή την πρόκληση του να τερματιστεί ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή και ιδίως στη Συρία να εμπεδωθεί η ειρήνη, να υπερασπιστούμε τον άνθρωπο και κυρίως ν΄ αντιμετωπίσουμε τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητα.

Πιστεύω λοιπόν ότι σε αυτόν τομέα έχουμε κοινούς στόχους όλοι μαζί και θεωρώ ότι το έτος 2016 μπορεί να αναδείξει, αυτά τα οποία ανήκουν στους δύο λαούς μας».

Το Πρόγραμμα

Ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στη Μόσχα ύστερα από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία τον αναγόρευσε ως επίτιμο διδάκτορά της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας στη Μόσχα, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Η άμβλυνση των οικονομικών μέτρων είναι προς όφελος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας, ανέφερε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως είπε, η Ελλάδα και ο ίδιος προσωπικά διαπιστώνει ότι τα βήματα που κάνει η Ρωσία στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας είναι πάρα πολλά και είναι προς όφελος και της ΕΕ και της Ρωσίας.

Αναφερόμενος επίσης στις διεθνείς εξελίξεις, τόνισε πως δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δηλαδή τους πολέμους, τις προσφυγικές ροές, την υποβάθμιση του ανθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών -ανθρωπιστικής κρίσης και το αίμα που προκαλείται από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρωσία ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.