Η δήμαρχος Μαδρίτης (Podemos) σβήνει ονόματα Χουντικων απο 30 δρόμους #MemoriaHistórica #PlenoMadrid

manuela carmena

Η Μαδρίτη εξορίζει τα φαντάσματα του Φράνκο από τους δρόμους της πόλης

Η ακτιβίστρια κατά των εξώσεων και νέα δήμαρχος της Μαδρίτης πρώην δικαστής Μανουέλα Καρμένα, 71 ετών, είναι ένα αγκάθι για τους νεοφιλελευθερους του Ραχόι. Αφου ακύρωσε τις διαταγές έξωσης σε βάρος 70 οικογενειών που ζουν σε εργατικές κατοικίες και εξασφάλισε τη διαμονή άλλων 2.000 οικογενειών σε τέτοιες εστίες,

τώρα έχει επιβεβαιώσει ότι θα αλλάξουν τα ονόματα 30 δρόμων της πρωτεύουσας που «τιμούν» ανθρώπους που συνδέονται με το καθεστώς του ισπανού δικτάτορα στρατηγού Φρανσίσκο Φράνκο.

Το συνολικό σχέδιο απαλλαγούν οι δρόμοι της Μαδρίτης απο τον Φράνκο, άπαξ και δια παντός εγκρίθηκε την Τρίτη με ψήφους από τους Podemos της Μαδρίτης, καθώς και με ψήφους των Σοσιαλιστών και των Ciudadanos.

 

Η κίνηση αυτή είναι σύμφωνη με το Νόμο Ιστορικής Μνήμης της Ισπανίας, η οποία ψηφίστηκε το 2007 και περιελάμβανε επίσημη καταδίκη του καθεστώτος του Φράνκο, καθώς και την απομάκρυνση συμβόλων του Φράνκο από τα δημόσια κτίρια και χώρους.

«Μέσα σε τέσσερις μήνες θα έχουμε προτείνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να μετονομάστουν  δρόμοι και τις πλατείες της Μαδρίτης,» επιβεβαίωσε σύμβουλος της Μαδρίτης για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, Celia Mayer.

«Μπορείτε να φανταστείτε ένα δρόμο το όνομά του από τον Διοικητή της Luftwaffe Hermann Goering;»  εξηγώντας ότι άλλαζε το δρόμο το όνομά του από τον José María Fernández Ladreda, ο οποίος πήρε μέρος στο πραξικόπημα του Φράνκο.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.