«Αμυγδαλέζα δε θα ξαναϋπάρξει-Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει τις θέσεις μας»

A Syrian refugee tries to keep his children warm after being rescued by Greek fishermen on the Greek island of Lesbos October 19, 2015. REUTERS/Yannis Behrakis
A Syrian refugee tries to keep his children warm after being rescued by Greek fishermen on the Greek island of Lesbos October 19, 2015. REUTERS/Yannis Behrakis

Καλεσμένη σε πρωινή εκπομπή ήταν η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τοποθετήθηκε για το προσφυγικό (ενόψει της Συνόδου Κορυφής), την παραδοχή λάθους από το ΔΝΤ, αλλά και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
«Υπάρχουν και όρια»

η κα Γεροβασίλη σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει ενίσχυση του Frontex, ωστόσο πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να υπάρχουν και όρια ως το ποιος ελέγχει τη νέα δύναμη και ποιος έχει την ευθύνη»

«Είμαστε σαφείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε δράσεις που αφορούν και παρεμβαίνουν στην εθνική μας κυριαρχία και δεν θα το κάνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι στο προτεινόμενο σχέδιο αντιδρούν πολλές χώρες.

Σε ερώτηση για το αν η Αθήνα σκέφτεται να ασκήσει βέτο η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι είναι η τελευταία λύση τονίζοντας πως «αν προχωρήσουν τα θέματα διαφορετικά θα το δούμε τότε».

Η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν τέτοιες μετρήσεις που να δείχνουν ότι έχουν μειωθεί οι ροές. Δήλωσε δε «ότι Αμυγδαλέζα δεν θα ξαναυπάρξει».

Οι θέσεις μας δικαιώνονται

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε και για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την έκθεση-παραδοχή λάθους που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

«Εμείς δεν θέλαμε ποτέ το ταμείο στην Ευρώπη. Τώρα το ΔΝΤ έκανε την αυτοκριτιική του. Αρχίζει η διαπραγματευτική μας μάχη να έχει αποτελέσματα» είπε μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη για να προσθέσει «Οι θέσεις μας δικαιώνονται. Στην Ευρώπη αρχίζουν να σκέφτονται ότι μάλλον δεν ήταν αυτή η λύση».

«Οι Γερμανοί ήθελαν το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ είναι αυτό που έρχεται και προτείνει τις σκληρές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Οι Ευρωπαίοι βλέπουν αλλιώς τα ζητήματα» τόνισε.

«Θα απορείτε με το νέο ασφαλιστικό»

Μιλώντας για τις προτάσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε «με την πρόταση που θα καταθέσουμε για το ασφαλιστικό θα απορείτε γιατί δεν θα την ψηφίζουν οι άλλοι».

Άφησε, πάντως, ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μονομερή νομοθέτηση από την Αθήνα λέγοντας, ωστόσο, ότι «είμαστε σε συζήτηση και διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Όλα είναι ανοιχτά»

«Δεν υπάρχουν άβατα»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τοποθετήθηκε και για το περιστατικό επίθεσης στον Βασίλη Οικονόμου στα Εξάρχεια σημειώνοντας ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα»

Άσκησε, ακόμη, κριτική στα ΜΜΕ και την γενικότερη τάση για «ανθρωποφαγία» που υπάρχει στον ανθρώπινο βίο και σημείωσε ότι «έστω (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι κάναμε δυο διατυπώσεις λάθος στο παρελθόν… Το συνεχίζει και το επιβραβεύει ο ‘ώριμος’ αυτό;».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.