ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 2001: Ο @PanosKammenos αποκάλυψε τον Λιακουνάκο στην βουλή… ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ!

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ, ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ.

ΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΤΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΛΙΤΩΣΕΙ 20 ΔΙΣ.

ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΠΛΑΔΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

Έπειτα από τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιακουνάκου και τις νέες διώξεις που αναμένεται να του ασκηθούν, αποκαλύπτεται πλέον η σύμπλευση των νταβατζήδων με τους εμπόρους όπλων που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Διαβάστε την ομιλία – ντοκουμέντο του Πάνου Καμμένου στην βουλή το 2001.

Όπου αποκάλυψε τα σκάνδαλα Τσοχατζόπουλου – Λιακουνάκου ακριβώς την στιγμή που γινόντουσαν. Την στιγμή που τα άρπαζαν.

Τι έκανε τότε η διαπλοκή; Κάλυπτε τους απατεώνες και συκοφαντούσε τον Καμμένο.

Τώρα με τον Λιακουνάκο στην φυλακή, η δικαιοσύνη οφείλει να εξαρθρώσει και την εγκληματική οργάνωση των ΜΜ»Ε» που τα έπαιρναν για να συγκαλύπτουν την ληστεία της πατρίδας. Την συγγνώμη θα την ζητήσουν πάλι στα δικαστήρια.

Διαβάστε: Καμμένος – ΔΟΛ: Το χρονικό του βιασμού της δημοκρατίας.

Περίδος: Ι, Σύνοδος: Β΄, Συνεδρίαση: ΝΑ΄ 10/12/2001

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η αλήθεια είναι, κύριε Πρόεδρε, ότι αν κανείς πρέπει να μιλήσει για την τελευταία ημέρα του κ. Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης δεν φθάνουν πολλές ημέρες συνεδριάσεων της Βουλής των Ελλήνων. Είναι πράγματι πρωτοφανές για τα παγκόσμια δεδομένα ένας Υπουργός που απέρχεται από μία κυβέρνηση που ανασχηματίζεται, να μπορεί μέσα σε ελάχιστες ώρες να υπογράφει τόσες πολλές συμβάσεις. Και είναι ένας Υπουργός που έχει κάτσει πάρα πολλά χρόνια σ’ αυτό το Υπουργείο.
Είναι πράγματι πρωτοφανές πώς είναι δυνατόν ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας από τη στιγμή που δεσμεύεται στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμύνης στην πρώτη ημέρα που έρχεται σε επαφή με την επιτροπή μας, ότι θα επανεξεταστεί το σύνολο των συμβάσεων, να έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας και να μην έχει πάρει απόφαση τέτοιου είδους συμβάσεις, οι οποίες συμφωνήθηκαν μέσα σε ελάχιστες ώρες πριν από την αποπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου από το Υπουργείο, να έχουν ήδη ακυρωθεί. Και μάλιστα ορισμένες εξ αυτών φοβάμαι πολύ ότι πρόκειται να αρχίσουν να ενεργοποιούνται εντός αυτής της εβδομάδας.
Θέλω, κύριε Υφυπουργέ, να μεταβιβάσετε και στον Υπουργό ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχθεί η νέα ηγεσία του Υπουργείου να ενεργοποιήσει αυτές τις συμβάσεις τις οποίες αργότερα θα κατακρίνει, με αποτέλεσμα να αποζημιωθούν οι εταιρείες που είχαν συμφωνήσει με τον κ. Τσοχατζόπουλο εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Και τέτοιου είδους υποθέσεις θα φθάσουν μέχρι και τη δικαιοσύνη.
Από εδώ και πέρα θα σας καταθέτουμε καθημερινώς από μία ερώτηση σχετικά με προμήθειες που υπογράψατε την τελευταία ημέρα. Αν ενεργοποιηθούν αυτές οι συμβάσεις από τη στιγμή που είναι παράνομες -και το ξέρετε ότι είναι παράνομες- εμείς θα είμαστε αναγκασμένοι να τις δίνουμε στον εισαγγελέα.
Τι υπεγράφη τις τελευταίες δύο ημέρες: Κατ’ αρχήν η σύμβαση για το Σύστημα Αυτοπροστασίας των F16, μία σύμβαση την οποία ανέλυσε ο αγαπητός συνάδελφος κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος. Την ίδια ημέρα, με επιτροπή που συγκροτείται εντός επτά ωρών, υπογράφεται η σύμβαση του ηλεκτρονικού πολέμου για το ΓΕΣ. Μία σύμβαση για την οποία καλείσθε εντός της εβδομάδας να απαντήσετε σε επίκαιρη ερώτηση.
Ξέρετε πόσα χρήματα υπεγράφησαν τις τελευταίες δύο ώρες πριν φύγει ο κ. Τσοχατζόπουλος από το Υπουργείο; Πάνω από 700 δισεκατομμύρια δραχμές. Και δεν μιλώ ούτε για τα αλεξίσφαιρα ούτε για τις άλλες μικρές προμήθειες.
Μάλιστα, θα πρέπει να δούμε και ποια είναι η γενικότερη αντίληψη του κ. Τσοχατζόπουλου για το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Σε γραπτό του σχόλιο προς την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας -το οποίο σας κατέθεσε και ο κ. Σπηλιωτόπουλος- λέει κατά λέξη «είστε όλοι άσχετοι», απευθυνόμενος προς τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας -ο οποίος βέβαια το πλήρωσε και δεν έγινε Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης- και προς τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αποστολάκη, πρώην Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Άσχετος, λοιπόν, ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, άσχετος ο κ. Αποστολάκης, Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, πρώην Αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας, άσχετο το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο σχετικά με την προμήθεια του Συστήματος Αυτοπροστασίας των F16, άσχετη η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, άσχετοι οι Αμερικανοί, σ’ αυτά που προηγουμένως σας κατέθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, άσχετος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ, ο οποίος μίλησε για την επιθυμία του ΥΠΕΘΑ να δώσει πολιτική λύση στο πρόβλημα. Όλοι αυτοί είναι άσχετοι και σχετικός είναι ο κ. Τσοχατζόπουλος. Είναι σχετικός όμως με μεθοδεύσεις, με προχειρότητες, με ύποπτους ερασιτεχνισμούς.

Θα μπορούσε κάλλιστα, εάν ήθελε να μπλοκάρει τη συγκεκριμένη διαδικασία, να φέρει την υπόθεση της αξιοπιστίας του αντιπροσώπου του συγκεκριμένου συστήματος. Και μιλάμε για τον αντιπρόσωπο, τον κ. Λιακουνάκο -συνέταιρος του κ. Κόκκαλη- ο οποίος τυγχάνει να είναι στην ίδια ακριβώς σύμβαση. Λες και ήταν αντάλλαγμα, δηλαδή, ότι δεν σου δίνουμε το σύστημα «ΑΣΠΙΣ», αλλά σου δίνουμε τον ηλεκτρονικό πόλεμο με 11 δισεκατομμύρια παραπάνω για να σε ανταμείψουμε. Ο κ. Λιακουνάκος με την υπ’ αριθμόν 6497/6.12.88 απόφαση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης αποκλείεται από προμηθευτής του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Και αυτό, διότι είναι προμηθευτής κακής πίστεως και επικίνδυνος για την Πολεμική Αεροπορία. Την ίδια δε στιγμή που παίρνει τέτοια απόφαση το ΓΕΕΘΑ, συνεχίζετε να του δίνετε προμήθειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Αντάλλαγμα, λοιπόν, ήταν;

Θα δώσουμε στους Ισραηλινούς το σύστημα αυτοπροστασίας των F-16, παρ’ ότι υπάρχει ένα σύστημα, το αμερικανικό της ΡΕΔΙΟΝ, το οποίο είναι πλήρως αξιόπιστο; Οι ίδιες οι επιτροπές αναγνωρίζουν ότι το ΑΣΠΙΣ έχει τριάντα έξι θετικά κριτήρια, καλύπτει 97,11% ως βαθμολογία στους διαγωνισμούς, είναι χαμηλού ρίσκου και κοστίζει 134.000.000 δολάρια, έναντι του γαλλικού που δεν πληροί τα επτά από τα τριάντα έξι κριτήρια, έχει 87,61% βαθμολογία, υψηλό ρίσκο, κοστίζει 149.000.000 δολάρια και του ισραηλινού που επιλέγει, το οποίο δεν καλύπτει εννέα από τα τριάντα έξι κριτήρια, έχει 59,3% βαθμολογία, είναι υψηλού κινδύνου για την Πολεμική Αεροπορία και κοστίζει 142.000.000 δολάρια.
Το αντάλλαγμα, λοιπόν, είναι να δώσουμε 11.000.000.000 δραχμές παραπάνω για τα εισιτήρια του ηλεκτρονικού πολέμου στον κ. Λιακουνάκο; Το αντάλλαγμα είναι: «Δεν σου δίνουμε, διότι θα πάρεις προμήθεια από τη ΡΕΔΙΟΝ, ενώ πρέπει να τα δώσουμε στους Ισραηλινούς για άλλους λόγους, στην ΕΑΒ, προκειμένου να σου καλύψουμε τη ζημιά;» και σε διαπραγματεύσεις που γίνονται του δίνουμε από 40%, 50% προκαταβολή;
Δεν είναι δυνατόν να τα δεχτούμε αυτά. Και δεν πρέπει και εσείς, κύριε Υφυπουργέ, καθώς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να δεχτείτε αυτού του είδους τις συμφωνίες που έγιναν την τελευταία στιγμή.
Εάν, λοιπόν, μιλήσουμε για θέμα διαφάνειας στους εξοπλισμούς, θα πρέπει άμεσα όλες αυτές οι συμβάσεις -όπως δεσμεύτηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας- να σταματήσουν, να επανεξεταστούν και να δείτε ακριβώς τι συμβαίνει, όχι για να εξυπηρετήσουμε πολιτικά συμφέροντα, αλλά για να εξασφαλίσουμε τη διαφάνεια στις Ένοπλες Δυνάμεις.
( Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει η Δ’Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΑΝΝΑ ΜΠΕΝΑΚΗ-ΨΑΡΟΥΔΑ)
Μετά από έγγραφο που υπάρχει της Πολεμικής Αεροπορίας, εάν ακολουθήσουμε τη συνταγή της ΕΑΒ, το αποτέλεσμα θα είναι ότι μετά από οκτώ με δέκα χρόνια, θα υπάρχει σύστημα αυτοπροστασίας στα αεροσκάφη. Πότε θα παραδοθεί; Μετά από δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι τα ελληνικά αεροπλάνα θα είναι εκτεθειμένα στο Αιγαίο και θα είστε υπεύθυνοι για τους νεκρούς πιλότους και την εθνική ζημιά που μπορεί να προκύψει. Εάν τέτοια ευθύνη την αναλαμβάνετε, εμείς ως Αξιωματική Αντιπολίτευση τέτοια ευθύνη δεν σας τη δίνουμε.
Τελειώνω, λέγοντας μια πρόταση: Δεν ξέρω εάν το σύστημα αυτό το δίνει το Ισραήλ, η Αμερική ή η Γαλλία. Αυτό, όμως, που ξέρω είναι ότι είναι πολύ προτιμότερο οι κλειδάριθμοι του συστήματος να βρίσκονται σε ελληνικά χέρια και όχι στο Ισραήλ, που αυτήν τη στιγμή έχει συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Τουρκία και αύριο, εάν πάρει την άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες να πουλήσει αυτό το σύστημα, μπορεί να πουλήσει και τους κλειδαρίθμους και το σύστημα στην γειτονική Τουρκία.
Σας ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.