Διαφθορα στη BMW-Πείτε κ.Σοιμπλε «Μαζι τα φάγαμε» να δω κατι

german-occupation-of-europe
ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ;

SIEMENS-HOCHTIEF-KMW-THYSSEN-VOLKSWAGEN-TELEKOM OTE-BMW

ΝΑΖΙ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ 

Πρόστιμο της τάξεως των 156 εκατ. ελβετικών φράγκων επικύρωσε το ελβετικό ομοσπονδιακό δικαστήριο στην εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων BMW για μη ανταγωνιστικές πρακτικές.

 

Συγκεκριμένα, η επιτροπή ανταγωνισμού της Ελβετίας, γνωστή με το γερμανικό ακρωνύμιο WEKO, επέβαλε το πρόστιμο τον Μάιο του 2012, δηλώνοντας ότι η απαγόρευση που επέβαλε η BMW στους προμηθευτές στον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρα για την πώληση σε χώρες εκτός της ζώνης των 31 χωρών, στην οποία η Ελβετία δεν είναι μέλος, ήταν ένας παράνομος περιορισμός.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2010 όταν ένας Ελβετός πελάτης δεν μπόρεσε να αγοράσει ένα νέο αυτοκίνητο από έναν εξουσιοδοτημένο προμηθευτή BMW και ΜΙΝΙ, έξω από την Ελβετία.

Μια εβδομάδα αργότερα, μια ελβετική τηλεοπτική εκπομπή αναφερόμενη στο θέμα των εισαγωγών οχημάτων, τόνισε πως η BMW απέτρεψε εισαγωγές οχημάτων της στην Ελβετία, διατηρώντας ως εκ τούτου τις τιμές στην χώρα σε υψηλό επίπεδο.

Μετά από έρευνα, η WEKO ανακάλυψε ότι η συμβατική απαγόρευση των εξαγωγών που συμφωνήθηκε μεταξύ της BMW και των προμηθευτών της, ήταν παράνομη και επηρεάζει τον ανταγωνισμό.

Η BMW άσκησε έφεση κατά του προστίμου, το οποίο επικυρώθηκε από το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο. Τώρα η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της τελευταίας απόφασης.

newmoney.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.