Συντριπτική η αποδοχή του ΠτΔ από τον Ελληνικό λαό – συνθλίβονται κόμματα και ΜΜΕ-ξαπατησης

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο ανώτατο αξίωμα, απογείωσε τον ίδιο τον θεσμό αποδεικνύοντας αυτο που η λαϊκή σοφία πρεσβευει: Ο παπάς κάνει τα ράσα.

Με αποδοχή που φτάνει το 65%, όταν ο προκάτοχος του έφτανε μετά βίας το 50%, ο Παυλόπουλος μέσα σε μολις 9 μήνες επανέφερε την εμπιστοσύνη στον θεσμό παρά τον ελεεινό πόλεμο που δέχθηκε από το πολιτικό και μιντιακό μαύρο μέτωπο, την ώρα που υπεράσπιζε την δημοκρατία και τα εθνικά δίκαια. Δικαιώνοντας έτσι και την επιλογή της κυβέρνησης που μπορεί για τον Πάνο Καμμένο να ήταν αυτονόητη αφού είχαν στενή συνεργασία και σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά για τον Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσε μία υπέρβαση την οποία πολλοί αμφισβήτησαν.

Η συνεχής εμπλοκή του προέδρου στην διαπραγμάτευση όπου η ακαδημαϊκή του ιδιότητα και η διεθνής ακτινοβολία του τον καθιστά πολύτιμο αρωγό στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου που ειχε καταργηθεί τον καιρό των μνημονίων, η συνεχής αναφορά του στο Ελληνικό πνεύμα και την Ορθοδοξία ως πυλώνες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, οι αποκαλύψεις του για τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας στην Συρία και το προσφυγικό αλλά και η σύγκρουση του με τα μεγάλα συμφέροντα τον καιρό του δημοψηφίσματος είναι οι κύριες αιτίες αυτής της λαϊκής αποδοχής, που συμβολικά ταυτίζεται με την εμπιστοσύνη στον ίδιο τον λαό (65%).

Ο Ελληνικός λαός λοιπόν σέβεται τους θεσμούς, όταν οι φορείς τους τους τιμούν. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει απο την σημερινή έρευνα της Public Issue στην Αυγή.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.