Ισίδωρος Ντογιάκος: Στο Πειθαρχικό από την έντιμη Βασιλική Θάνου για κατάχρηση εξουσίας

Νέα πειθαρχική δίωξη κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου διέταξε η πρόεδρος του Άρειου Πάγου. Η Βασιλική Θάνου απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης με το οποίο κατηγορεί τον κ. Ντογιάκο για συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ

Νέα πειθαρχική δίωξη κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου διέταξε η πρόεδρος του Άρειου Πάγου. Η Βασιλική Θάνου απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης με το οποίο κατηγορεί τον κ. Ντογιάκο για συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Όπως αναφέρει η κ. Θάνου στο «Εξαιρετικώς Επείγον» έγγραφο προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης, ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε δρομολογήσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στις αρχές Οκτωβρίου με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών», κάτι που έλαβε χώρα δύο μόλις μέρες μετά το κάλεσμα του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών προς τον Ντογιάκο για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη σκιώδη εκλογή του ως προιστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.Η κ. Θάνου συμπληρώνει πως ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε χαρακτηρίσει ως εξωθεσμική παρέμβαση και το ενημερωτικό έγγραφο που προώθησε η ίδια στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο -μετά από Ερώτηση του τελευταίου για το προς συζήτηση θέμα στη Βουλή-, με σκοπό να τον ενημερώσει για τις αρχαιρεσίες στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στις 29/11/2014. Όταν δηλαδή ο Ντογιάκος εκλέχθηκε προϊστάμενος της εν λόγω υπηρεσίας.

Επίσης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σημειώνει πως αντί ο κ. Ντογιάκος να υποβάλλει τις ζητηθείσες έγγραφες εξηγήσεις, προτίμησε να χρησιμοποιήσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας, θέτοντας στο επίκεντρο αυτής ένα προσωπικό του ζήτημα. Όπως υπογραμμίζει η ίδια: «Υποδεικνύει (σ.σ. ο Ισίδωρος Ντογιάκος) σαφέστατα στην Ολομέλεια ποια απόφαση θα πάρει, αφού με τον τρόπο διατύπωσης του θέματος», προσπαθώντας δηλαδή να εμφανίσει πως η πρόεδρος του Αρείου Πάγου στρέφεται -μέσω εξωθεσμικής παρέμβασης- κατά του θεσμού του αυτοδιοίκητου.

Ως εκ τούτου, η Βασιλική Θάνου κατηγορεί τον Ισίδωρο Ντογιάκο για συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητα του ως Εισαγγελικού Λειτουργού, καθώς «η ως άνω ενέργεια αποτελεί προσπάθεια της μείωσης του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμού του προέδρου του Αρείου Πάγου και μάλιστα με παντελώς αβάσιμη αιτιολογία».

Στη συνέχεια, εξηγεί ότι αφενός ο κ. Ντογιάκος γνώριζε για το απαντητικό έγγραφο προς τον υπουργό και αφετέρου ξεκαθαρίζει πως ο πειθαρχικός έλεγχος τόσο των δικαστών όσο και των εισαγγελέων ανήκει στον Άρειο Πάγο.

Αξιοσημείωτο δε ότι η κ. Θάνου κατηγορεί τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Εφετείου Αθηνών για κατάχρηση εξουσίας, αφού ο κ. Ντογιάκος αντί να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις προς τον πρόεδρος της Επιθεώρησης, εκείνος έσπευσε να συγκαλέσει την Ολομέλεια, ανάγοντας το προσωπικό του ζήτημα σε θέμα συνεδρίασης της Ολομέλειας, προσπαθώντας και να προκαταβάλει την απόφαση αυτής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.