Συγκλονίζει η μητέρα του Φύσσα: «Ο Ρουπακιάς είπε στους αστυνομικούς «δικός σας είμαι, Χρυσή Αυγή»!»

fyssa_532_355Συγκλονίζει η μητέρα του Φύσσα: «Ο Ρουπακιάς είπε στους αστυνομικούς «δικός σας είμαι, Χρυσή Αυγή»!»

Η πρώτη ημέρα της κατάθεσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έληξε επεισοδιακά αφού ζητήθηκε να προβληθεί υλικό που αποδείκνυε την δράση μελών της Χρυσής Αυγής αλλά δεν υπήρχαν τα τεχνικά μέσα.

Σήμερα, στην έναρξη της δίκης αποφασίσθηκε ότι τα DVDs και τα ηχητικά θα προβληθούν και θα ακουστούν μονο σε ειδική διαδικασία και έτσι απορρίφθηκε το αίτημα.

Η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα ξεκίνησε με ερωτήσεις που δέχεται από δικηγόρο της οικογένειας. Διακόπηκε λίγο μετά τις 10.30 αφού η κα Μάγδα Φύσσα αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Συνήγορος: Φθάνουμε στο σημείο που συλλαμβάνεται ο Ρουπακιάς. Γνωρίζετε αν είπε κάτι;

Μάγδα Φύσσα: Απο τον μάρτυρα τον αστυνομικό που συνέλαβε τον Ρουπακιά, μάθαμε ότι φτάνοντας εκεί, ο δολοφόνος έχει μπει στο αυτοκίνητο του τον συλλαμβάνει και τον βάζει στο περιπολικό μαζί με το μαχαίρι. Μπαίνοντας στο περιπολικό τους λέει «δικός σας είμαι». Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν και ρωτάνε «είσαι αστυνομικός;» και εκείνος λέει: «Όχι της Χρυσής Αυγής είμαι. Το ενα παιδί τον ρωτάει «τι είναι αυτά που λές;» Τον πάει στο τμήμα τον βάζουν σε ενα δωμάτιο και δείχνει αυτό οτι ο χώρος ειναι οικείος.

Πρόεδρος: Ποιός σας τα είπε αυτά;

Μάγδα Φύσσα: Η αστυνομία εκείνο το βράδυ δεν έπιασε κανέναν. Ήταν εκεί δέκα αστυνομικοί συν τα περιπολικά. Πιάνουν τα παιδιά τους φίλους που ειναι μάρτυρες και θα καταθέσουν. Βάζουν τα παιδια μαζί με τον Ρουπακιά. Τους έχουν μαζί.

Πρόεδρος: Ξέρετε ποιοί είναι;

Μάγδα Φύσσα: (λέει τα ονόματα) Είναι μέσα και δεν γνωρίζουν τον δολοφόνο. Απο την άνεση που έχει πιστεύουν ότι είναι υπάλληλος. Δείχνουν ότι ειναι οικείος ο χώρος. Καθόταν σταυροπόδι και άρχισε να τηλεφωνεί. Κάποια στιγμή μαθαίνουν τα παιδιά οτι ο Παύλος υπέκυψε. Τότε ο δολοφόνος φοβήθηκε και ζήτησε να τον βγάλουν απο τον χώρο. Αστυνομικός τον αφήνει ελεύθερο και του λέει πήγαινε στον τρίτο να σε βάλουν σε ένα γραφείο. Αυτά αποδεικνύονται απο τους μάρτυρες.

Συνήγορος: Γνωρίζετε αν ο Ρουπακιάς αστειεύτηκε μαζί τους;

Μαγδα Φύσσα: Ο Ρουπακιάς τους ρωτησε τι συμβαίνει; Γιατί είστε εδώ; Τους είπε οτι δεν είμαι Χρυσαυγίτης. Δεν τον ρώτησαν τι ίιναι γιατι είχαν την αγωνία εκείνη την ώρα. Πίστευαν ότι ήταν υπάλληλος. Τον άφησαν ελεύθερο να κινηθεί μέσα στο τμήμα. Αυτό σημαίνει οτι ειναι οικείο το τμήμα. Απο το ισόγειο πήγε στον τρίτο. Θα μπορούσε να φύγει. Πόση σιγουριά έχειι οτι δεν προκειται να γινει τίποτα και ανεβαίνει στον τρίτο;

Συνήγορος: Γνωρίζετε αν υπήρχε κάποια επικοινωνία πριν σταλεί το μηνυμα απο την τοπική οργάνωση Νίκαιας του Πατέλη με κάποιον βουλευτή;

Μάγδα Φύσσα: Υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία Πατέλη – Λαγού.

Στο σημείο αυτό επικρατεί ένταση με τον δικηγόρο του Ρουπακιά

Συνήγορος: Γνωρίζετε ενα βίντεο που φαίνεται η δράση του τάγματος Νίκαιας; Το έχετε δει; Τι γνωρίζετε για τη μεθοδολογία;

Μάγδα Φύσσα: Έχω δει βίντεο απο τον σκληρό του Πατέλη. Βλέπω τον Πατέλη να δινει οδηγίες. Συγκεκριμένα λέει μόνο αν πάρω το ΟΚ απο τον Λαγό. Είμαστε Χρυσή Αυγή, και θα κάνουμε ό,τι μας πουν Είπαν: «ότι κινείται σφάζεται». Μου θυμίζει οτι έγινε στη δολοφονία του γιου μου. Πάντα είχαν εντολές Πατέλη που έχει πάρει εντολή απο τον Λαγό. Ο Λαγός φυσικά δεν ειναι μόνος του. Παίρνει εντολή.

Πρόεδρος: Από που προκύπτει;

Μάγδα Φύσσα: Απο την ιεραρχία της οργάνωσης. Δυο χρονια ασχολούμαι μόνο με τη δολοφονία του γιου μου. Τιποτα δεν γίνεται αν δεν δώσουν εντολές οι αρχηγοί. Υπάρχει ιεραρχία.

Πρόεδρος: Θα ερωτηθείτε απο που προκύπτει όλο αυτο;

Μάγδα Φύσσα: Απο συνεντεύξεις απο τη δικογραφία απο στοιχεία που έχω δει. Ειναι η ιδεολογία ειναι η ιεραρχία. Η Χρυσή Αυγή εχει αρχηγό και στελέχη.

Συνήγορος: Έχετε ακούσει κάποιο ηχητικό ντοκουμέντο του κατηγορουμένου; Τι ακριβώς λέει εκει μέσα ο Απόστολου (κατηγορούμενος);

Μάγδα Φύσσα: Συνομιλεί με μια κυρία που βλέπει τη δολοφονία του Παύλου και του αναλύει και διαβάζουν το Έθνος.

Πρόεδρος: Ποιος ειναι αυτός;

Μάγδα Φύσσα: Κατηγορούμενος. Δεν γνωρίζω αν ειναι στη δολοφονία. Μιλάμε συγκεκριμένα για τη δολοφονία με μια άγνωστη στην οποία λέει και περιγράφει το περιστατικό και οτι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα. Τον ρωτάει αυτή αν ειναι αλήθεια και εκείνος απαντάει έτσι εκπαιδεύονται. «Ενημέρωσε τη μάνα μου να πετάξει τα όπλα απο το σπίτι» λέει ο Απόστολου στην άγνωστη. Αφορά την δολοφονία του παιδιού μου. Αναφέρετε στον δολοφόνο και οτι πληρώνεται απο την Χρυσή Αυγή. Ειπε για τον Ρουπακια και οτι πληρώνεται και παίρνει 600 ευρω. Γιατι το λέω αυτο; Γιατι μέχρι και πρόσφατα έλεγαν οτι δεν ειναι μέλος. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν οτι ο Ρουπακιας ειναι γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Συνήγορος: Υπάρχουν στοιχεία στο διαδίκτυο οτι ειναι στέλεχος;

Μάγδα Φύσσα: Είναι παντού δίπλα σε Λαγό και σε αλλα στελέχη. Δεν ειναι μια η φωτο.

Συνήγορος: Πείτε μου για το Κοράλι. Τα τηλεφωνήματα τα οποία γίνονται;

Συνήγορος: Υπάρχουν στοιχεία στο διαδίκτυο οτι ειναι στέλεχος;

Μάγδα Φύσσα: Υπάρχει καταιγισμός τηλεφωνημάτων. Μέσα σε 15 λεπτά συγκροτήθηκε ολόκληρο τάγμα.

Συνήγορος: Τα τηλεφωνήματα γίνονται με τη σειρά που μας περιγράψατε στην ιεραρχία;

Συνήγορος: Υπάρχουν στοιχεία στο διαδίκτυο οτι ειναι στέλεχος;

Μάγδα Φύσσα: Το μέλος παίρνει στο πενταμελές το πενταμελές στον πυρηνάρχη και ούτω καθεξής.

Συνήγορος: Το κινητό ποίου κυρίου βρέθηκε στο αυτοκινητο του δολοφόνου;

Συνήγορος: Υπάρχουν στοιχεία στο διαδίκτυο οτι ειναι στέλεχος;

Μάγδα Φύσσα: Του Καζαντζόγλου που ήταν στο πενταμελές της τοπικής

Συνήγορος: Πείτε μου οι Χρυσαυγίτες λαμβάνουν ηθική εκπαίδευση σχετικά με τα χτυπήματα επιθετικά και αμυντικά; Έχουν κατασκηνώσεις;

Συνήγορος: Υπάρχουν στοιχεία στο διαδίκτυο οτι ειναι στέλεχος;

Μάγδα Φύσσα: ΄Ολα αυτα συμβαίνουν έχουν στρατιωτική εκπαίδευση. Προκύπτουν απο το υλικό που υπάρχει. Με αυστηρούς κανόνες στρατιωτικούς.

Συνήγορος: Εξηγήστε στο δικαστήριο γιατι ο Παύλος δεν έτρεξε;

Συνήγορος: Υπάρχουν στοιχεία στο διαδίκτυο οτι ειναι στέλεχος;

Μάγδα Φύσσα: Αυτο που θα πω ειναι οτι ο Παύλος δεν θα έτρεχε. Ποιος ο λόγος να τρέξει στη γειτονιά του; Δεύτερον πισω του εχει τα κορίτσια. Δεν ειναι δυνατόν να τα αφήσει εκτεθειμένα. Παραμένει στο χωρο για βα ελέγξει τον όχλο για να μην γινει επίθεση.

Συνήγορος: Το κορίτσι που διώχνει ο Παύλος φεύγει;

Συνήγορος: Υπάρχουν στοιχεία στο διαδίκτυο οτι ειναι στέλεχος;

Μάγδα Φύσσα: Όχι η Χρύσα πηγαίνει στους αστυνομικούς. Ειναι ένας αστυνομικός που θέλει να βοηθήσει. «Όταν σε παρακαλαγα να τρέξεις δεν έτρεχες». Τους έλεγε τρέχετε μην γινει το κακό. Και εκείνος δεν έτρεξε.

Συνήγορος: Σας ειπε ο σύζυγος τι ειπε η Χρύσα όταν ήταν κατω ο Παύλος;

Συνήγορος: Υπάρχουν στοιχεία στο διαδίκτυο οτι ειναι στέλεχος;

Μάγδα Φύσσα: Περνάει ένας και της λέει «με τον πούστη σου που έφερες στο μαγαζί. Τον αναγνωρίζει στα επεισόδια στο Μεσολόγγι που έκαναν οι Χρυσαυγίτες. Επομένως ειναι Χρυσαυγίτης αυτος που πέρασε και της το είπε.

Συνήγορος: Εχετε δεχθεί απειλές απο Χρυσαυγίτες;

Συνήγορος: Υπάρχουν στοιχεία στο διαδίκτυο οτι ειναι στέλεχος;

Μάγδα Φύσσα: Βεβαίως συνεχίζουν χωρίς κανεναν ενδοιασμό. Δεν ήταν πενήντα μέρες απο τη δολοφονία που πέρασε ενα τάγμα απο την Τσαλδαρη και βεβήλωσαν το μνημείο του Παύλου. Έδιναν έντυπα και υποχρέωναν τον κόσμο να τα πάρει. Συνεχίζουν την πορεία και καταλήγουν σε έναν κοινωνικό χώρο που τον έσπασαν. Συνεχίσουν οι βεβηλώσεις των μνημείων χωρίς κανεναν ενδοιασμό και προβλημα. Περνάνε κατω απο το σπίτι μας μηχανές να μας δείξουν οτι είμαστε εδω. Έχουμε όλοι απειλητικά μηνύματα. Έχουν τη δύναμη είναι η ισχύς που τους έχουν δώσει. Δεν θα υποχωρήσουν παρόλο που έχουν κάνει εγκλήματα. Έχουν απειληθεί και μάρτυρες που τους έριξαν ξύλο εκείνη την ημέρα. Με το που ξεκίνησε το δικαστήριο χτυπήθηκε άλλος ένας έξω απο το δικαστήριο. Αναφέρομαι στον (…) που δέχθηκε επίθεση έξω απο τη δικη.

Τελευταία ερώτηση του συνηγόρου της οικογένειας: Μετά τη δολοφονία εμφανίστηκαν και άλλα άτομα για να οικειοποιηθούν την δημοσιότητα του Παύλου;

Μάγδα Φύσσα: Κάποιοι που έλεγαν οτι ειναι φίλοι του Παύλου. Δεν μπορώ να σας πω ονόματα. Εμφανίστηκε ένας ράπερ ο θανάσιμος που έλεγε οτι ειναι φίλος του Παύλου. Αναφέρομαι και σας λέω οτι τα αδέρφια του Παύλου ειναι εδω.

Συνήγορος: Ανέλαβε καποιος την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία;

Μάγδα Φύσσα: Ανέλαβε ο πολιτικός και αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.