Στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει τον Ευρωλιγούρη με τον Ευρωπαϊστή #Menoume_Evropi

EUROPE
Κ.Λ.

Στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει τον Ευρωλιγούρη με τον Ευρωπαϊστή.

Κάθε Ευρωπαϊστής δε μπορεί παρα να θλίβεται και να προβληματίζεται με όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη σε κάθε επίπεδο.. πολιτικό, πολιτισμικό, οικονομικό.

Αντίθετα, ο Ευρωλιγούρης, έχοντας εσωτερικεύσει τον οριενταλιστικό λόγο της Δύσης, τον οποίο προβάλλει στην Ελλάδα κι έχοντας αποδεχτεί οτι είναι κατώτερος, υπανάπτυκτος κι οτι δεν έχει περάσει «διαφωτισμό» θυμίζει κάτι γλείφτες στο σχολείο που τρέχουν πίσω απο το δυνατό αγοράκι της τάξης για να παραστήσουν τους καμποσους.

Τα επιχειρήματά τους δε, όταν ξεφεύγουν απ τους αστείους ιστορικούς αναγωγισμούς και την εμφυλιοπολεμική ρητορική, είναι επιπέδου «εγώ και ο Μπραντ Πιτ πηδάμε την Τασούλα απ τις Κουκουβάουνες και την Ατζελίνα Τζολί».

Χαμένοι στη μετάφραση ανάμεσα στην Ευρώπη ως γεωγραφικό σύνολο, ως (πολυ)πολιτισμικό οικοδόμημα, την Ευρωζώνη ως νομισματική ένωση, και το Ευρώ το οποίο αντιμετωπίζουν ως οιονεί φαντασιακό αντικείμενο το οποίο συντηρεί την επιθυμία της ταύτισης, έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο μαλάκυνσης ωστε να εξισώνουν τον ακραίο νεοφιλελεύθερο οικονομισμό με το ευρωπαϊκο ιδεώδες.

Μην προσπαθείτε να συνενοηθείτε με τέτοια άτομα, είναι μάταιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.