«Δεν έχει σημασία σε τι νόμισμα θα πληρώσουμε τα φέρετρα» του @I_Raskolnick #GREXIT

διαπλοκή

Δεν έχει σημασία σε τι νόμισμα θα πληρώσουμε τα φέρετρα

Alexandros Raskolnick

Όχι ότι διαφωνώ σχετικά με το γεγονός ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ άσχημη, εφόσον περνούσαμε ασύντακτα σε εθνικό νόμισμα -εξάλλου έχω επιχειρηματολογήσει κι εγώ εκτενώς προς αυτήν την κατεύθυνση και ομονοώ.

Όμως, αυτές οι «σπουδαίες» εταιρίες (όπως η Ernst & Young που έκανε μελέτη για τα αρνητικά του GRexit) είναι υπόλογες για τόσα πολλά οικονομικά εγκλήματα την τελευταία 15ετία, από την εποχή του σκανδάλου της Enron στις Η.Π.Α. και μετά, που η αξιοπιστία τους είναι τόσο ξεπεσμένη, ώστε «επικοινωνιακές» προσπάθειες αυτού του είδους, απ’ όπου κι αν προέρχονται, να δείχνουν πολύ φθηνές για να πείσουν αυτούς που έχουν διαφορετική γνώμη.

Τέτοιες μελέτες αγοράζονται και πουλιούνται δυο στο φράγκο και βγάζουν τα συμπεράσματα που επιθυμεί ο παραγγελιοδόχος τους. Κάτι σαν τις δημοσκοπήσεις, δηλαδή!

Μόνο να εξοργίσουν μπορούν. λοιπόν, αυτήν την ώρα του εθνικού πένθους, τέτοια επικοινωνιακά τεχνάσματα, απ’ όπου κι αν εκπορεύονται και καλό θα είναι να αρχίσουμε πάραυτα να συζητάμε τις προοπτικές και να σχεδιάζουμε την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, γιατί το ευρώ δεν είναι μόνο ελαττωματικό στον σχεδιασμό του, αλλά -το χειρότερο- οι διαχειριστές του απέδειξαν τους τελευταίους μήνες ότι είναι μια δράκα οικονομικών δολοφόνων.

Σε κάθε περίπτωση θα επαναλάβω αυτό που κουραστικά και μονότονα λέω, ότι, δηλαδή, δεν έχει σημασία, τώρα, σε τι νόμισμα θα πληρώσουμε τα φέρετρα των πιο αδύναμων εξ ημών.

Κι ακόμα θα επαναλάβω το τετριμμένο, ότι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, η εθνική μας ανεξαρτησία είναι ανεξάρτητη του νομίσματος και περνάει δια μέσου της αποκατάστασης της νομιμότητας, της πάταξης του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού και της ανάταξης της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Όπως έλεγα και στις εποχές που οι βαρουφίτσες ήταν το πλειοψηφικό ρεύμα.. http://my-pillow-book.blogspot.gr/2015/02/fishing.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.