Σοφία Σακοράφα για την ψήφιση της συμφωνίας. Ευγε!

06_ko_syriza__6214045823831437071776
Τη θέση της, μετά την ψηφοφορία στην Βουλή, δημοσιοποιεί η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «συναισθανόμενη πλήρως» την πίεση των συντρόφων της, αφού μία άλλη στιγμή, πριν πέντε χρόνια, ένιωθε την ίδια πίεση προκειμένου να συναινέσει στην πρώτη «σωτηρία» της Ελλάδας, όπως είπε

«Συναισθανόμενη πλήρως την πίεση των συντρόφων μου βουλευτών, αφού μία άλλη στιγμή, πριν πέντε χρόνια, ένιωθα την ίδια πίεση προκειμένου να συναινέσω στην πρώτη «σωτηρία» της Ελλάδας, θέλησα να δημοσιοποιήσω τη θέση μου, μετά την ψηφοφορία στην Βουλή.

Η συμφωνία που ψηφίστηκε χτες, αποτελεί όχι μόνον τακτική, αλλά και στρατηγική ήττα της πρώτης κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά.

Τη μετατρέπει στην τέταρτη, από το 2010, μνημονιακή κυβέρνηση και αυτό, αποτελεί βαριά ιστορική στρέβλωση, βαριά ιδεολογική ανωμαλία, βαρύ πολιτικό πλήγμα.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε έναν ωμό εκβιασμό ανάμεσα στην αποδοχή αυτής της συμφωνίας και την καταστροφή του λαού. Κι όπως ο ίδιος παραδέχθηκε οι «λάθος εκτιμήσεις» τον οδήγησαν σε απόλυτη ανετοιμότητα, σε μη επεξεργασία ενός σχεδίου διαφυγής, με αποτέλεσμα να υποκύψει σε αυτόν τον εκβιασμό.

Επειδή είναι ολοφάνερο ότι όταν ένας εκβιασμός αποδίδει, επαναλαμβάνεται.

Επειδή το πρόγραμμα, το οποίο καθομολογία του πρωθυπουργού δεν βγαίνει, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει πολύ σύντομα σε ένα νέο παρόμοιο ή χειρότερο εκβιασμό, αρνούμαι να χαρίσω την κυβέρνηση, την Αριστερά αλλά και το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας, στους εκβιαστές.

Καλώ τον Πρωθυπουργό από σήμερα κιόλας με την πλήρη γνώση που απέκτησε -και αυτός και οι στενοί του συνεργάτες- γύρω από τις απάνθρωπες μεθοδεύσεις του διευθυντηρίου της Ευρώπης, δηλαδή γύρω από την ανθρωποφάγα φύση του νεοφιλελευθερισμού, να εγκαταλείψει τις μεταφυσικές βεβαιότητες που μας οδήγησαν έως εδώ.

Τον καλώ τόσο μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια αυτής της συμφωνίας, αλλά κυρίως έξω από αυτά τα πλαίσια, να φανεί ρεαλιστής.

Να οργανώσει, να σχεδιάσει  και να υλοποιήσει άμεσα το σχέδιο εκείνο που θα θωρακίσει την κυβέρνηση, την Αριστερά και κυρίως την κοινωνία μας απέναντι στο βέβαια επερχόμενο νέο εκβιασμό.

Τούτο αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα και υπερώριμη πολιτική δυνατότητα.
Ο άμεσος και χωρίς εκπτώσεις έλεγχος των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, ο έλεγχος και η εξυγίανση του σκοτεινού τραπεζικού συστήματος (βλέπε ΚτΕ, Εθνική, eurobank κτλ), η επιλογή συνεργατών που δε θα μας συντρίψουν ξανά στα βράχια των αφελών εκτιμήσεων και της λανθασμένης ανάγνωσης των ευρωπαϊκών συσχετισμών, ο σεβασμός της ηθικής – πολιτικής επιλογής των 38 συντρόφων βουλευτών, η επαναλειτουργία του κόμματος και των συλλογικών του οργάνων, η υπεύθυνη περιγραφή του εναλλακτικού σχεδίου στο λαό μας, η δυναμική διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων, η σε κάθε δυνατό επίπεδο αξιοποίηση των προκαταρκτικών συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας και η ειλικρινής – και όχι προσχηματική – υποστήριξη για τη συνέχιση των εργασιών της είναι μερικά από αυτά που από χτες έπρεπε ήδη να είναι η ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτή του την προσπάθεια -και στο βαθμό που θα την καταβάλει- θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, από τη θέση μου ως ευρωβουλευτής.  Είναι επίσης αυτονόητο ότι συμμετέχω ενεργά στον αγώνα του λαού μας, των κινημάτων και της νεολαίας μας, ώστε να αποτρέψω την ψήφιση των επαχθών εφαρμοστικών νόμων που θα ακολουθήσουν την επονείδιστη συμφωνία, ώστε να μην «ξεπλυθούν» αυτοί που επί πολλά χρόνια με πράξεις και παραλείψεις προετοίμασαν το συντελεσμένο από το 2010 έγκλημα κατά του λαού μας.

Σύντροφε Πρόεδρε «… εγώ δεν παραδέχθηκα την ήττα» , περιμένω από σήμερα κιόλας να σώσεις τα «κρυμμένα τιμαλφή» μας.

Αύριο θα είναι αργά!»

One thought

 1. ΦΑΡΙΣΑΊΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ .

  ΚΑΠΟΙΑ, ΚΑΠΟΥ, ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑ … ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ´ΑΡΠΑΧΤΗΣ´ :

  ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ … ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ Ο ΠΑΡ´ΟΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ … ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΥΝ ΤΡΟΦΙΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΙΜΗΣΗ .

  ΟΤΑΝ ΤΟ 44% ΤΟΥ 2009 .. . ΚΑΤΕΣΤΗ 12% ΤΟ 2012, ΤΟ 4% ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ … ΚΑΤΕΣΤΗ …27% .

  ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ;

  ΜΑ … ΦΑΓΑΜΕ ΑΠΟ … ΕΚΕΙ … ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΙ ΑΠΟ … ΕΔΩ .

  ΕΤΣΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ … ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΙ … ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ … ΣΑΛΠΑΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΕΟ … ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ … ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ … Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΙΑ .

  ΤΩΡΑ, ΚΥΡΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΜΟΥ … ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗΣ … ΣΙΓΗΣ ΙΧΘΥΟΣ … ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ, ΕΝΩ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΕΣ ΣΤΟ … ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ … ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ … ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΙ ΟΠΟΥ ΤΑ …. ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ … ΠΕΝΘΙΜΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ .

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΑΘΑΙΝΕΙ, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ,ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ .

  ΕΣΥ, ΟΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗΔΕΣ, ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ …
  ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ, ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ …. ΤΙ … ΤΙ … ΤΙ ;

  ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ … ΕΥΡΩΠΑΊΚΗ Ή ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ – ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ, ΟΧΙ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΛΑΛΟΥΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ … ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ (ΑΛΗΘΕΙΑ 😉 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ .

  Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η … ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ … ΤΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΥΨΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ .

  Η … ΜΙΖΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η …. ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΟΙ … ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ … ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ … ΣΛΟΓΚΑΝΣ .

  ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΡΟΊΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ .

  ΤΟ ΣΙΣΧΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ .

  DR A

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.