Με δυνάμεις των ΜΑΤ οι πλειστηριασμοί σήμερα στα Χανιά – “Δεν είμαστε εγκληματίες”, λένε οι πολίτες

pleistiriasmoi2_1-2z4vxm4nhbh12o34a3gmbu

Έκπληκτοι έμειναν σήμερα οι πολίτες που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς όταν στο Ειρηνοδικείο Χανίων είδαν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ!

Πολίτες με τους οποίους μιλήσαμε μας εκφράσανε την οργή τους, όχι επειδή είχαν τίποτα ενάντια στους αστυνομικούς, αλλά γιατί θεωρούν ότι δεν είναι εγκληματίες. Μάλιστα, μας είπαν ότι ρώτησαν τους αστυνομούς, με ποια λογική στείλανε τα ΜΑΤ και τους είπανε ότι τους πληροφόρησαν ότι “εδώ, θα γίνουν φασαρίες”!

Η ΔΗΠΑΚ και όλοι οι άλλοι πολίτες που παρευρίσκονται κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Χανίων προκαλούν αυτούς που διεκπεραιώνουν τους πλειστηριασμούς να πούνε και να καταγγείλλουν πότε πολίτες δημιούργησαν φασαρίες κατά τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Εφόσον δεν έχουν στοιχεία, τους καταγγέλλουν ως κοινούς συκοφάντες. “Δεν είμαστε χούλιγκανς, αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας”, είπαν χαρακτηριστικά.

Αναφορικά τώρα με την υπόθεση της προηγούμενης εβδομάδας, όπου δικαστικός αρνήθηκε να δώσει στοιχεία σύμφωνα με τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο στο άρθρο 959 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προβλέπεται ότι εκτός από τις προσφορές που τυχόν κατατέθηκαν από πλειοδότες την προηγούμενη ημέρα στους πλειστηριασμούς στο γραφείο του συμβολαιογράφου μαζί με την εγγυητική επιστολή που είναι ίση με την τιμή εκκίνησης την ημέρα του πλειστηριασμού από τις 4 έως τις 5 οι πλειοδότες έχουν δικαίωμα να καταθέσουν και προφορικά τις προσφορές τους.

Επομένως, ο συμβολαιογράφος ή ο κήρυκας τις 4 μ.μ. θα πρέπει δυνατά και καθαρά να καλέσουν όσους θέλουν να καταθέσουν προφορικά τις προσφορές τους. Αν αυτό δε συμβεί στις 4.01μ.μ. ο συμβολαιογράφος μπορεί να ερωτηθεί από τους παριστάμενους που μπορεί να είναι ο οφειλέτης ή κάποιος από τους διαμαρτυρόμενους ή κάποιοι που θα συστήνονται ως πιθανοί πλειοδότες αν κάλεσε για προφορική πλειοδοσία και αν τούτου καταγράφηκε στην έκθεσή της.

Αν ο συμβολαιογράφος αρνηθεί να δώσει πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικαλεσθούν πλαστότητα της Έκθεσης Πλειστηριασμού και να κληθεί η αστυνομία να εκληφθεί του αδικήματος παράβασης καθήκοντος με την αυτόφωρη διαδικασία.

Με όλα αυτά προκύπτει ότι η αστυνομία, αν έπρεπε για κάποιο λόγο και να επιβάλλει τον νόμο, δε θα έπρεπε να έχει έλθει για τους πολίτες, όπως έγινε σήμερα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, οι πολίτες που συγκεντρώνονται δηλώνουν ότι το ηθικό τους δεν κάμπτεται γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Τώρα, όσον αφορά τη σημερινή διαδικασία, κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον και όλοι οι πλειστηριασμοί κηρύχθηκαν άγονοι.

Πιο συγκεκριμένα, άγονοι κηρύχθηκαν οι εξής πΑλειστηριασμοί:

  • Μία μονοκατοικία στις Μουρνιές από την Alpha Bank

  • Δύο διώροφες οικίες στον Ταυρωνίτη από την ΑΝΕΚ Lines

  • Ένα διώροφο κτίριο στις Μουρνιές από την Εθνική Τράπεζα

  • Ένα αγροτεμάχιο στο Αρώνι από ιδιώτη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.