50.000 θα απολύσει η Τράπεζα HSBC ! Κατάλαβες ποιοι θελουν «ελεύθερες» απολυσεις;

CETA,ENGLISH,Food watch,ΝΕΟΝΑΖΙ,ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΣ,ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ,ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ,ΣΤΑΘΗΣ,ΣΤΑΘΗΣ 20140916 NEOFILELLES,ΦΑΣΙΣΜΟΣ,ΦΑΣΙΣΤΕΣ,νεοφιλελε,KILLAH P,NEO-FEUDALISM,Neofileleftheros,neoliberal,neoliberalism,NEOLIBERATIST,neonazi,Philip Morris,TISA,Transatlantic Trade and Investment Partnership,TTIP

netakias

Σε απολύσεις 50 χιλιάδων θέσεων εργασίας παγκοσμίων σκοπεύει να προχωρήσει η βρετανική τράπεζα HSBC, ενώ θα διακόψει τις δραστηριότητές της σε Βραζιλία και Τουρκία.

Ενας μικρομεσαίος, μια βιοτεχνία ακόμη και μια βιομηχανία, που στηρίζεται στην πραγματική αγόρα, και στην πραγματική οικονομία και στην πραγματικό κόσμο, το τονίζω για να δώσω εμφαση, δεν έχει κανέναν λόγο να ενδιαφέρεται για ελεύθερες απολύσεις. 

Οι μόνοι που ενδιαφέρονται για τις ελεύθερες απολύσεις είναι ο Τράπεζες γιατί έχουν να κάνουν με «ανυπαρκτο χρήμα». Μια βιομηχανία, έχει οικονομικές αναλύσεις, κάνει σχεδιασμούς, κάνει προβλέψεις, έχει πελάτες, έχει παραγγελίες.

Οι Τράπεζες βασίζονται σε ….οτιδήποτε άλλο, έτσι στην αρχή του έτους θέλουν να κάνουν προσλήψεις (κάποιος πρέπει να δουλέψει στην τελική) και στο τέλος του έτους, «ξεφορτώνουν» τους εργαζόμενους και μοιράζονται τα bonus

Στόχος της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης είναι να κάνει «περικοπή δαπανών κατά 4,5 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από το 2017».

Οι περικοπές θέσεων εργασίας, που αφορούν το ένα πέμπτο του προσωπικού της HSBC, περιλαμβάνουν 25.000 άτομα στη Βραζιλία και την Τουρκία. Επίσης, θα καταργηθούν 20.000 έως 25.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως με το κλείσιμο υποκαταστημάτων.

Ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός, που απασχολεί 266.000 άτομα παγκοσμίως, «επιδιώκει να πωλήσει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία και τη Βραζιλία», διατηρώντας στην τελευταία μία παρουσία για τους θεσμικούς της πελάτες.

Παράλληλα, «θα επιταχύνει τις επενδύσεις της στην Ασία», κυρίως στη νότια Κίνα και στη νοτιοανατολική Ασία, ποντάροντας στις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και προσαρμοζόμενη στις «διαρθρωτικές» εξελίξεις στην τραπεζική αγορά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.