ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ netakias.com! «Αποσύνδεση του τέλους υπέρ ΑΠΕ από τον λογαριασμό της ΔΕΗ»

green-energy-fraud

Αποσύνδεση του τέλους υπέρ ΑΠΕ από τον λογαριασμό της ΔΕΗ θα επιδιώξει η διοίκηση, μετά από απανωτά ρεπορτάζ στο olympia.gr από τον γράφοντα ( εδώ, εδώ και εδώ) σήμερα η Διοίκηση της Εταιρίας, έκανε το αυτονόητο αίτημα.

Δεν είναι λύση, αλλά είναι μια θετική εξέλιξη.

  Θέμα αποσύνδεσης του τέλους που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις ΑΠΕ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος θέτει ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, με αφορμή την αύξηση των επισφαλειών που εμφανίζει η επιχείρηση στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους.

Σχολιάζοντας την αρνητική επίδραση που είχε στη λειτουργική κερδοφορία της επιχείρησης η αύξηση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις σε 187 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2015, από 158 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014 σημείωσε ότι στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε η θεαματική αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ, η “οποία σε ό,τι αφορά στον βαθμό εισπραξιμότητας της ΔΕΗ τείνει να έχει τις ίδιες αρνητικές επιπτώσεις με το παλιό συνεισπραττόμενο από τη ΔΕΗ ΕΕΤΗΔΕ/ΕΕΤΑ”.

Ο κ. Παναγιωτάκης υπενθύμισε ότι το τέλος ΕΤΜΕΑΡ δεν είναι έσοδο της ΔΕΗ και επιβαρύνει ουσιαστικά το τελικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές, με αποτέλεσμα ακόμη και οι συνεπείς πελάτες να αντιμετωπίζουν δυσχέρεια στην εξόφληση του, ενώ υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ υποχρεούνται να το αποδώσει, ακόμη και αν δεν το έχει εισπράξει.

Tags: ΔΕΗ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ, ΕΤΜΕΑΡ, τελος ΑΠΕ

One thought

  1. Ο κύριος Στεργιωτης της ΔΕΗ ,οφείλει τωρα να δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχειά βάσει των οποίων ,δόθηκαν όπως αποδεικνύεται παράνομες αποζημιώσεις και ενισχύσεις! Όλα τα αλλά τα γενικά είναι για συγκάλυψη!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.