Ζούμε στον αστερισμό του ελιτίστικου κοινοβουλευτισμού των επαγγελματιών αντιπροσώπων

DEMOCRACY

του Πέτρου Χασάπη


Όλον αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο οικονομικό παραλογισμό που ζούμε και η δημιουργία της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας, που κρατά πλέον τις τύχες του πλανήτη στα χέρια της, δεν τα προκάλεσε η ίδια η οικονομία, αλλά η πολιτική εξουσία με τις αποφάσεις της.

Την πολιτική εξουσία όμως, τη διαμορφώνει το εκάστοτε πολίτευμα και το πολίτευμα που επικρατεί διεθνώς σήμερα, είναι ο ελιτίστικος κοινοβουλευτισμός των επαγγελματιών αντιπροσώπων. Σε αυτό ακριβώς το ολιγαρχικό πολίτευμα θα πρέπει να αναζητήσουμε τις ρίζες του κακού.

Σύμφωνα με την Αριστοτέλεια εξέλιξη των πολιτευμάτων (μοναρχία – ολιγαρχία – δημοκρατία), λογικά μετά την ολιγαρχία θα ακολουθήσει η δημοκρατία. Ήδη το νοιώθουμε. Όλων μας οι ψυχές δονούνται από την επιθυμία για δημοκρατία.

Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε ακόμα να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση γιατί, έτσι όπως είναι δομημένη η πολιτικοκοινωνική ζωή, χρειάζονται χρήματα και προβολή προκειμένου να αρχίσει να σχηματοποιείται το νέο όραμα. Ακριβώς εδώ δίνει τη μάχη της επιβίωσης η ολιγαρχία η οποία διαθέτει το χρήμα και ελέγχει τα ΜΜΕ.

Το αποτέλεσμα όμως είναι νομοτελειακά προδικασμένο και τίποτα δεν μπορεί να το εμποδίσει.

Πέτρος Χασάπης

 

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.