1 εκ. Πληρωνει η ΕΡΤ στην DIGEA των χρεωμένων καναλαρχων! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ! #ERT

digea

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ!

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για τη (νέα) ΕΡΤ, υπάρχει διάταξη που της επιτρέπει να ξαναγίνει πάροχος δικτύου και να μεταφέρει στις δικές της συχνότητες τα τηλεοπτικά σήματα άλλων καναλιών κυρίως της περιφέρειας. Δηλαδή, να αμφισβητήσει επί του πρακτέου το μονοπώλιο της Digea.

Αυτό προϋποθέτει πως θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια ψηφιακών πομπών (το λουκέτο στην ΕΡΤ σήμαινε και την ολοκληρωτική καταστροφή του άρτιου δικτύου που διέθετε σε όλη τη χώρα), διαδικασία που θα πάρει καιρό σύμφωνα με τους γνώστες.

Η δημόσια τηλεόραση είναι εκ του νόμου ο πρώτος ψηϕιακός πάροχος της χώρας. Όμως, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια, μέσω της ένωσης εταιρειών που συγκρότησαν (Digea) ολοκλήρωσαν άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες, η ΕΡΤ έχει μείνει τραγικά πίσω. Με απανωτές καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού ψηφιακής μετάδοσης – δικαιολογημένες και όχι- η ΕΡΤ τελικά αναγκάστηκε να… βγάλει το ψηϕιακό σήμα της σε όλες τις περιοχές, πλην Πελοποννήσου και Αττικής, μέσω Digea, πληρώνοντας στους ιδιώτες (και, δη, καταχρεωμένους ) καναλάρχες ένα τσουχτερό ενοίκιο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

Ευλόγως, είναι παράλογο να συνεχίζεται αυτή η αιμορραγία οικονομικών πόρων την ώρα που η χώρα έχει… γονατίσει οικονομικά. Εξίσου παράλoγο είναι να πληρώνει 1,1 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ τα χρήματα μπορούν να διατεθούν για τη δημιουργία της ανεξάρτητης και τεχνικά αυτοδύναμης δημόσιας τηλεόρασης που χρειάζεται η χώρα.

olympia.gr

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.