«Με ειδικό νόμο απελευθέρωσαν ισοβίτες μεγαλοαπατεώνες για οικονομικά εγκλήματα»

2014051008512311681429678419ο Παναγιώτης Γεωργιάδης από το παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα των κρατουμένων καταγγέλλει ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μεγαλοαπατεώνες καταδικασμένοι δις ισόβια για οικονομικά εγκλήματα αφέθηκαν ελεύθεροι με ειδικό νόμο από την προηγούμενη συγκυβέρνηση

Ελλάδα Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης από το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καταγγέλει στο Κόκκινο ότι 75 χρονος Ελβετός κρατείται στις Ελληνικές φυλακές, ενώ έχει εκτίσει ποινή 20 ετών στην Ελβετία για το ίδιο αδίκημα, την στιγμή που το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα έχει αφήσει στο παρελθόν ελεύθερους μεγαλοαπατεώνες ισοβίτες με πρόσχημα προβλήματα υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης καταδικάζει την προχειρότητα και την αναλγησία του Ελληνικού συστήματος δικαιοσύνης, που έχει καταδικάσει τον 75χρονο, ενώ έχει ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο αδίκημα στην Ελβετία.

Ο κρατούμενος επισκέφτηκε την Ελλάδα για να «ξανασμίξει» με οικείους του μετά από 20 χρόνια και λόγο γραφειοκρατίας οι Ελληνικές αρχές τον ξαναέκλεισαν στην φυλακή.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος, συνεχίζει ο κ. Γεωργιάδης, είναι καρκινοπαθής και θα έπρεπε να παρακολουθείται καθημερινά σε εξειδικευμένη νοσοκομειακή μονάδα, αντιθέτως εδώ και μια εβδομάδα μετάγεται από φυλακή σε φυλακή χωρίς να του χορηγούνται τα φάρμακά του.

Τέλος, ο Παναγιώτης Γεωργιάδης από το παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα των κρατουμένων καταγγέλλει ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μεγαλοαπατεώνες καταδικασμένοι δις ισόβια για οικονομικά εγκλήματα αφέθηκαν ελεύθεροι με ειδικό νόμο από την προηγούμενη συγκυβέρνηση και συνεχίζουν τα εγκλήματα απάτης από το σπίτι τους, ενώ άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη λόγο προβλήματος υγείας το σωφρονιστικό σύστημα τους συμπεριφέρεται εκδικητικά, τονίζει.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.