Οταν ο Τάκης «σεσουαρ» Θεοδωρόπουλος έχει άποψη για τον Μίκη Θεοδωράκη στη χώρα που ‘χουν «φιλόσοφο» το…Ράμφος

0 Θεοδωρόπουλος

Ο Μίκης Θεοδωράκης και τα “ομιλούντα τοτέμ” του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης (25/ΙΙ/2015)

Ο ευφυής (και λόγιος) αρθρογράφος της “Καθημερινής” κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος, με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη Τσίπρα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, σε σημερινό άρθρο του, την προσομοιάζει σαν ένα προσκύνημα σε “τοτέμ”, στη θέση του οποίου βάζει τον Μίκη Θ. στον οποίο, μάλιστα, φορτώνει “την αποδοχή του ρόλου του Ιερού Συμβόλου της Αντίστασης κατά των «γερμανοτσολιάδων», και τώρα που μάλλον κανείς πολιτικός δεν θα μπορεί να κατηγορήσει τον άλλον για «γερμανοτσολιά», θα πρέπει και αυτός (ο Μ.Θ) να προσαρμοσθεί στο νέο λεξιλόγιο”.

Επειδή ο κ. Τάκης Θ. προφανώς ζεί, μισθοδοτείται και κινείται στον δικό του “υάλινο κώδωνα” που καμία σχέση δεν έχει με την ζέουσα πραγματικότητα, σύγχρονη και παλαιότερη, αναλαμβάνω αυτοκλήτως να τον πληροφορήσω ότι ο Μίκης Θεοδωράκης, αφού τους Γερμανοτσολιάδες τους γνώρισε σ’ όλη τους τη “μεγαλοπρέπεια” και τους πολέμησε (κατά τα χρόνια της ένοπλης αντίστασης στους Γερμανούς) χτυπώντας τους με πραγματικές σφαίρες, 25 χρόνια μετά, πολέμησε χτυπώντας και τη στρατιωτική χούντα με τις γνωστές σε όλο τον κόσμο μουσικές σφαίρες του, κερδίζοντας έτσι τη θέση του Ιερού Συμβόλου της Αντίστασης κατά της Υποδούλωσης και της Βαρβαρότητας, καταστάσεις τις οποίες υπηρετεί πιστά ο κ. Τάκης Θ. με τα (ομολογουμένως) ευφυή και χαριτωμένα άρθρα του.

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τη θέση αυτή (του συμβόλου της αντίστασης κατά της Υποδούλωσης και της Βαρβαρότητας) δεν την “αποδέχεσαι ασμένως” (όπως γράφει ο κ. Τάκης Θ.) που σημαίνει ότι κάποιοι σου την προσφέρουν (όπως τις θέσεις αμειβομένων αρθρογράφων προπαγανδιστικών αναγνωσμάτων).

Τη θέση αυτή την έχει θεσπίσει η Ιστορία και την κατακτούν μόνον πολύ λίγοι, που έχουν την ψυχή και το σθένος να ξεπεράσουν τα ανθρώπινα και να γίνουν σύμβολα ηρωισμού και μεγαλοσύνης.

Οι δουλοπρεπείς, το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να χλευάσουν τον ηρωισμό και τη μεγαλοσύνη, που δεν μπορούν να διανοηθούν….

Ο ευφυής (και λόγιος) αρθρογράφος της “Καθημερινής” κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος, έδωσε, με το άρθρο του αυτό, τα διαπιστευτήριά του.

One thought

 1. ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Σ’ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ :

  ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ … ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ, ‘ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ -ΔΕΞΙΟΣ’, ΄ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ-ΑΠΑΤΡΙΣ’, ‘ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΙΑΝΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΙΣΤΗΣ’ ΚΑΙ ΤΟ … ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ .

  Η ‘ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ’ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, Η ‘ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ’ ΕΙΝΑΙ ΤΟ … ΠΛΗΘΩΡΙΚΟ ΤΟΥ , ‘ΕΓΩ ‘, Ο … ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟ … ‘ΦΑΡΜΑΚΟ – ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ’, ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΘΗΚΕ/ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ ΤΟ … ‘ΜΕΤΡΟ’.

  ΟΠΩΣ, ΠΑΡΑΝΘΕΝΤΙΚΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ … ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ‘ΛΙΤΟΤΗΤΑ’, ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΕ … ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ Η ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ, … ‘ΘΥΣΙΑ’ – ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ – ΕΠΕΤΥΧΕ, ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΕΤΥΧΕ, ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗ … ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ – ‘ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ’ .

  ΤΟ ‘ΑΤΟΜΙΚΟ’ ΤΟΥ, … ‘UBER ALLES’, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΤΟΥ , ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ :

  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ … ‘Π Α Ρ Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ’ :

  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ … ΨΩΜΙ ΣΟΥ, ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
  ΣΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ … ‘ΕΙΡΗΝΗΣ’, ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ … «Ε Ξ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ο Υ» ΕΧΘΡΟΥ … ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ .

  ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΙ … ΜΕΤΑ … Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ .

  «ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ, ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΟΤΕ Η ΛΕΞΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ»

  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ … ‘ΑΠΑΛΛΑΓΗ’ ΑΠΟ ΚΑΘΕ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΩΣ … ‘ΚΑΤΑΡΑ’ … ΣΤΟ ‘ΠΥΡ’, ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ, ΛΙΓΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ .

  Ο ΜΙΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΤΑΤΑΙ … ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΟΤΑΠΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ .
  ΔΕΝ ΛΕΩ ‘ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ’, ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ … ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΗΝ … ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ … ΑΠΟΔΟΧΗ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΗΝ … ‘Α Ρ Π Α Χ Τ Η ‘ .
  Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΙ ΟΠΩΣ ΤΗ ΖΟΥΜΕ, ΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ … ‘ΗΘΟΥΣ’ .

  ΤΟ, 1973, ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟ ΜΙΚΗ-ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ, ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ‘OLD MAN RIVER’ – MISSISSIPPI – IN ST. LOUIS, MISSOYRI, USA .

  ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΜΥΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΕ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΑΨΙΔΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ – THE ST. LOUIS ARCH GATEWAY TO THE WEST, ΕΝΩ ΠΑΝΤΟΥ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ – ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ … ΕΞΥΨΩΝΕ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΨΥΧΗ .
  ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ST. LOUIS, … ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ, ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ .
  ΤΟΤΕ, ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΩ, Ο ΜΙΚΗΣ- ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΙΧΕ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ … ΑΘΑΝΑΣΙΑ .

  ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΙ ΟΥΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ , ΔΥΝΕΙΔΗΤΑ, ΕΙΧΕ/ΕΧΕΙ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΔΙΑΣΤΑΤΗ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ . ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΜΟΡΦΩΣΗ ΟΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕ – ΤΟ … ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ .

  DR A

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.