ΑΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !! ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ! ! #ierissos #skouries

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !! ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ! !

Στην προηγούμενη σημερινή ανάρτησή μας με τίτλο: «Ο Δήμος Βόλβης, ο Δήμος Αριστοτέλη και ο Αϊνστάϊν» (την οποία πρέπει να διαβάσετε, διότι η παρούσα είναι σε μια αδιαίρετη ενότητα με εκείνη), σας ενημερώσαμε ότι θα σας παραθέσουμε τα βίντεο από την παρέμβασή μας. Σας τα παραθέτουμε λοιπόν, καθώς αρκετοί από εσάς μας το ζητήσατε, για να έχετε ιδίαν άποψη.

Ο παπάς ανέβαινε σε γερανούς, για να μπορέσει να δώσει την πραγματική εικόνα της μεγαλειώδους διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει όμως για την ιστορία, αλλά και για να καταδειχθεί το ήθος κάποιων ανθρώπων, να υπενθυμίσουμε ότι όταν οι κάτοικοι αγωνίζοντο και δεχόντουσαν άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ, όταν διαδήλωναν και κανένα ΜΜΕ δεν πρόβαλε όλες τις εκδηλώσεις των κατοίκων, όταν… όταν…, ο παπάς παρά τις συνέπειες που υφίστατο, έκανε τον φωτογράφο και βιντεολήπτη, ο παπάς στις ταράτσες των πολυκατοικιών κάλυπτε τις διαδηλώσεις.

 

Και όπως λέει κι ένα τραγούδι: «παπάς εδώ, παπάς εκεί, παπάς και παραπέρα», καθώς τα κανάλια ήταν –και είναι- άφαντα.

Όλα αυτά τα έπραττε, γιατί όλα τα κανάλια το μόνο που πρόβαλαν, ήταν ειδήσεις για τα μέλη της δήθεν «εγκληματικής οργάνωσης» και ό,τι δυσφημιστικό για τους κατοίκους που αντιδρούσαν στην υλοποίηση του παράνομου έργου. Όλοι οι αγωνιζόμενοι ήταν και είναι αγανακτισμένοι κατά των ΜΜΕ. Το τι έχει προσφέρει στο επικοινωνιακό αγώνα ο παπάς και ο φιλότιμος Ιερισσιώτης (που διαθέτει μίνι μάρκετ), ας το αφήσουμε στην ιστορία να το καταδείξει, αν κι ο παπάς (για τον οποίο μπορούμε να μιλήσουμε), σε καμμία περίπτωση δεν το έκανε για την ιστορία, αλλά από την αγάπη του για τους κατοίκους.

cf87ceb7cebcceb9cebaceb1

Στις 17-11-2014 κατέθεσε αυτός ο παπάς αίτηση στον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ζουμπά , η οποία έλαβε από τον Δήμο Α.Π.34522 και ζητούσε στη Συνεδρία όπου θα συζητείτο το αίτημα των 311 δημοτών (που έγινε στις 20-11-2014) και οι οποίοι είχαν ειδικό έννομο συμφέρον, να τους επιτραπεί να βιντεοσκοπήσουν τη Συνεδρία. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Γεώργιος Ζουμπάς , του απέστειλε το από 20-11-2014 με Α.Π. 34937 έγγραφο που ακολουθεί. Αξίζει να το διαβάσετε και κυρίως να προσέξετε αυτό που γράφει: «…λόγω της κρισιμότητας της συζήτησης….. είναι αναπόφευκτο να υπάρχει μεγάλη παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων. Για το λόγο αυτό και σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος οφείλει εκ του νόμου να δώσει απόλυτη προτεραιότητα στους εκπροσώπους του τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που θα παραβρεθούν για να καλύψουν τη συνεδρίαση….». Για την ιστορία, εχθές τη Συνεδρία την κάλυπταν μόνο ο παπάς, ο φιλότιμος Ιερισσιώτης και ο βιντεολήπτης του Δήμου, ωστόσο έχει αξία να βλέπει κανείς τις «προτεραιότητες» που θέτουν οι αγωνιστές όταν αναλαμβάνουν την εξουσία· μιλάμε για το πνεύμα και όχι τον νόμο.

 

Ωστόσο η κατάληξη του εγγράφου είναι «προφητική», καθώς γράφει: «Ευελπιστώ στη συμβολή σας για τη διαφύλαξη του ειρηνικού και διαλογικού κλίματος της συνεδρίασης». Άραγε αυτή η προτροπή τι σχέση έχει με την ανακοίνωση του blog των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» (βλ. ΕΔΩ ανάρτησή τους με τίτλο: «Σε μια κίνηση καλής θέλησης….»), με την οποία πριν τη Συνεδρία ενημέρωναν το κοινό ότι: «Αυτό που κάνει ο Δήμος σήμερα είναι να δώσει ένα ψήφισμα “κατά της επέκτασης της υπάρχουσας μεταλλευτικής δραστηριότητας, λόγω αδυναμίας της φέρουσας ικανότητας του εδάφους της περιοχής”».

Μήπως, λέμε μήπως, αυτός ο Πρόεδρος γνώριζε ότι όταν ακούσει ο παπάς αυτά που είχαν συμφωνήσει να δηλώσουν, θα εκδήλωνε μεγάλο «αυθορμητισμό» σύμφωνα με τον Δήμαρχο και γι’αυτό προσπαθούσε να τον συμβουλεύσει; Ρωτάμε, μήπως;

Θα επανέλθουμε με επόμενη ανάρτησή μας πάλι με βίντεο και πλούσιο υλικό γι’αυτή πάντα την ιστορική Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 20-11-2014, διότι κάποια πράγματα πρέπει να δημοσιευθούν και να μείνουν στην ιστορία.

apantisi-dimou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.