Πότε πρέπει να ξεκινήσουμε αντίσταση στην Αστυνομική βία ; via @TheAntiMedia #antireport

 http://art-and-anarchism.tumblr.com/
Justin KingTheAntiMedia 
 
 
 
Ένα 17χρονο παιδί έπεσε σε κώμα και υπέστη εγκεφαλική βλάβη όταν ο αξιωματικός Tim Runnels τον συνέλαβε για ένα πρόστιμο κυκλοφορίας που σχετιζόταν με το αυτοκίνητο που είχε δανειστεί.
Δεν ήταν δικό του το πρόστιμο.
Το παράθυρο ήταν σπασμένο και ο ανήλικος δεν μπορούσε να κυλήσει το παράθυρο τελείως όταν διατάχθηκε να το κάνει. Ως εκ τούτου, ο αξιωματικός χρησιμοποίησε βία για να επιβάλει μια παράνομη διαταγή. Το τμήμα δήλωσε ότι ο Runnels ενήργησε στο πλαίσιο της νόμιμης πολιτικής και έστειλε τον αξιωματικό σε πληρωμένες διακοπές. Ο ανήλικος είναι γιος ενός άλλου αστυνομικού.
Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν από τους δικούς τους, το FBI ξεκίνησε μια αναζήτηση. 
 
Εάν το να ρίχνεις ενα παιδί σε κώμα για ένα πρόστιμο είναι εντός δικαιοδοσίας,πού τελειώνει αυτός ο παραλογισμός? 
«Εκείνοι που κάνουν την ειρηνική επανάσταση αδύνατη, κάνουν τη βίαιη επανάσταση αναπόφευκτη.» -Πρόεδρος John F. Kennedy 
 
Οι εβδομαδιαίες ειρηνικές διαδηλώσεις και οι οριστικές ταραχές στο Μισούρι δεν έχουν καταφέρει τίποτα. Η κυβέρνηση επέλεξε να προστατεύσει την εξουσιαστική τάξη παρά τους πολίτες της. Αν οι ειρηνικές αιτήσεις για αποκατάσταση των αδικιών, όπως κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, είναι αδύνατο να λειτουργήσουν,τότε οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στη βία προκειμένου να προστατεύσουν τη ζωή τους και τις ζωές των αγαπημένων τους; 
 
Ενώ οι θάνατοι αστυνομικών είναι σε χαμηλό επίπεδο, οι περιπτώσεις αστυνομικής βίας είναι στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Το πιο σημαντικό, οι αξιωματικοί δεν λογοδοτούν για τις πράξεις τους και έχουν τη δυνατότητα να περπατούν ελεύθερα, ακόμη και όταν υπάρχει διαθέσιμο βίντεο που τους δείχνει να δολοφονούν κάποιον που ικετεύει για τη ζωή του. Τι πρέπει να κάνει ο αμερικανικός λαός  όταν οι διαδηλώσεις, οι πολιτικοί και τα δικαστήρια έχουν αποτύχει παταγωδώς; 
 
Οι Αμερικανοί έχουν πει ότι η ελευθερία τους στηρίζεται σε τέσσερις θέσεις: στους πρόχειρους ρητορισμούς, στην κάλπη, στο πλαίσιο της κριτικής επιτροπής, και στο κουτί της κασέτας. 
 
Οι άνθρωποι έχουν ασκήσει το δικαίωμά τους να σταθούν στις ρητορείες και να μιλήσουν κατά της διαφθοράς και της βαρβαρότητας που μαστίζουν το αμερικανικό σύστημα δικαιοσύνης εδώ και δεκαετίες χωρίς κάποια εξέλιξη. 
 
Η κάλπη έχει αποδειχθεί άχρηστη όσο τα ειδικά συμφέροντα, τα αστυνομικά συνδικάτα, και  οι διεφθαρμένοι αιρετοί προστατεύουν την επιβολή του νόμου με αντάλλαγμα για ευνοική μεταχείριση. 
 
Το κουτί της κριτικής επιτροπής είναι επίσης άσκοπο καθώς οι εισαγγελείς στην επιβολή του νόμου εργάζονται για να καλύψουν τα παραπτώματα των συναδέλφων τους στους φορείς επιβολής του νόμου. 
 
Οι τρεις πρώτες θέσεις έχουν χρησιμοποιηθεί και αποδείχθηκαν άχρηστες ενάντια στη μηχανή του γενικού χάους που είναι γνωστή ως  «η λεπτή μπλε γραμμή.» Το μόνο παράθυρο που παρέμεινε στη διάθεση του αμερικανικού λαού είναι το κουτί της κασέτας. Οι Αντιρρήσεις για τον πυροβολισμό ενός αστυνομικού είναι τόσο ριζωμένες στην αμερικανική ψυχή που μπορώ να απεικονίσω πολλούς αναγνώστες να διαμαρτύρονται σε πιθανή ανοιχτή συζήτηση του θέματος. Η συζήτηση τέτοιων άβολων ιδεών είναι ο μόνος δρόμος για την μεταρρύθμιση! αλλά για να αποφύγουμε το σοκ ενός απλού αναγνώστη που προκαλείται ταχύτερα από αυτό του Runnels », επιτρέψτε μου να διατυπώσω την ερώτηση με διαφορετικό τρόπο: 
 
Εάν ένας οργανισμός εμφανίσει ένα μοτίβο επίθεσης,πχ βιασμού, φόνου, κλοπής, εισβολής στο σπίτι, ένα πρόσωπο που έρχεται σε επαφή με τα μέλη μιας  εν λόγω οργάνωσης δεν θα  είχε την  εύλογη προσδοκία ότι θα επηρεαστεί αρνητικά αν δεν ενεργήσει για να διατηρήσει τη δική του ζωή; 
 
Ξαφνικά η ερώτηση φαίνεται σχεδόν γελοία. Φυσικά, ένα άτομο έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη ζωή και την περιουσία του, όταν έρχεται αντιμέτωπο με μια τέτοια οργάνωση. Γιατί, λοιπόν, εκείνοι που φορούν μπλε στολές αντί για μπλε φουλάρια αποενοχοποιούνται από αυτή την ενοχική απόφαση; 
 
Η απάντηση είναι απλή: προπαγάνδα.Πολύ παρόμοια με αυτούς που έκαναν τα στραβά μάτια σε ολοκληρωτικές αστυνομικές δυνάμεις στην ιστορία, ο μέσος Αμερικανός θεωρεί αυτούς τους ανθρώπους ως ήρωες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας ενάντια στην απειλή της ανομίας. Το πρόβλημα, φυσικά, είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μια δημοκρατία,αλλά μια ολιγαρχία. 
 
Μερικοί αναγνώστες ίσως ανασυρθούν με φρίκη από την οθόνη με την ιδέα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ό, τι τους είχαν πει στο γυμνάσιο. Ο όρος ολιγαρχία αρχίζει να ακούγεται συχνά γύρω και μερικές φορές οι άνθρωποι δεν είναι σίγουροι σχετικά με το τι ακριβώς σημαίνει. Παρακάτω είναι ο ορισμός. 
 
Πλήρης Ορισμός της ολιγαρχίας 
1: μια κυβέρνηση αποτελούμενη από λίγους 
2: μια κυβέρνηση στην οποία ένας μικρός όμιλος ασκεί έλεγχο κυρίως για διεφθαρμένους και ιδιοτελείς σκοπούς.Επίσης: μια ομάδα που ασκεί τον έλεγχο 
3: μια οργάνωση υπό τον ολιγαρχικό έλεγχο 
 
Μήπως η ολιγαρχία μοιάζει περισσότερο με την κυβέρνηση που έχουμε σήμερα, ή μήπως η κυβέρνηση εκπροσωπεί τη βούληση του λαού, όπως θα συνέβαινε επί μιας 
δημοκρατίας? 
 
Γνωρίζοντας ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είναι σε αναζήτηση διεφθαρμένων και ιδιοτελή συμφερόντων, καθιστά πολύ πιο εύκολο να βλέπετε τον αστυνομικό που χτυπάει άστεγους ανθρώπους μέχρι το θάνατο, όπως ο Σερίφης του Νότινγχαμ και η κυβέρνηση του πρίγκιπα Ιωάννη. Επομένως, πού είναι ο Ρομπέν των Δασών και η μπάντα των Merry Men; 
 
Αν και τονίζω πως δεν υποστηρίζων τη βία, θα ήθελα να πω ότι ανυπομονώ να πάω στο δάσος του Σέργουντ και να αποκαλύψωτην ιστορία. 
 
Έχω θέσει ανοιχτά το ζήτημα αυτό στον προσωπικό λογαριασμό μου στο Facebook.Αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις που έλαβα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη στιγμή της γραφής ούτε ένα άτομο που σχολίασε δεν  πίστεε ότι είναι λάθος να χρησιμοποιηθεί βία κατά αξιωματικών επιβολής του νόμου που έχουν υπερβεί τα όρια τους. 
 
Θέτω το ερώτημα στον αναγνώστη:
Μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε στην αστυνομική  βία; 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.