TO ΜΙΚΡΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ PET ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ

Xατζηαναγνωστου Γιώργος
Το Ασήμαντο Pet μπουκαλάκι νερού .
Ξέρετε αυτό που έχει 2 υλικά (pet το σώμα ,πολυπροπυλένιο το καπάκι)  και το αγοράζουμε 0,50€ενώ έχει διατίμηση 0,30€ , αλλά δεν βαριέσαι..που  να τσακώνεσαι τώρα  για 0,20€ , αυτό που το πετάμε στον κάδο ….αυτό που «μεριμνά» ο Δήμος να μας εκπαιδεύει να το πετάμε για να το μαζεύει και να το πάει για θάψιμο στην Φυλή για να λειώσει μετά από 100χρόνια ,αλλά δεν βαριέσαι …..που να το κουβαλάς τώρα….
Εγώ λοιπόν το μικρό ασήμαντο pet μπουκαλάκι θα σε πείσω ότι μπορώ να σου ανορθώσω από το πουθενά την Ελληνική Οικονομία  σου,  ενώ ταυτόχρονα θα σε εκπαιδεύσω σαν πολίτη να συνεργάζεσαι με τον γείτονα που δεν τον «γουστάρεις» αλλά ζεις στην ίδια τοπική κοινωνία.
Η μεθοδολογία μου απλή ….
Ας φανταστούμε ότι για κάποιο λόγο όλοι εμείς οι Έλληνες δεν με πετάγατε σαν πλαστικό μπουκαλάκι pet στον κάδο της γειτονιάς !!!! αλλά με  περισυλλέγατε σε μια γωνία στο σπίτι ή την αυλή σας…… στην πυλωτή και κάθε μήνα με παραδίδατε σε μια εταιρεία ανακύκλωσης με την τιμή την τρεχούμενη ανά Τόνο 600-1200€ .

Χμμμ Προβληματίζεστε κάπως εεε …Αλλά ας δούμε λίγο και την συνέχεια του κύκλου ζωής μου.
Πέραν του  οικονομικού οφέλους ( από τα πωληθέντα προϊόντα) ο όγκος των περισυλλεγμένων απορριμμάτων ανά Δήμο θα περιοριζόταν (μείωση εργατικών), ταυτόχρονα δεν θα υπήρχε ανάγκη ταφής Απορριμμάτων  (έξοδα 40€ ο τόνος στην Φυλή),  θα υπήρχε μείωση εξόδων λειτουργίας στην Δημοτική Τοπική Επιχείρηση  ( βενζίνες ,φθορά ελαστικών κλπ ),
Η Ελλάδα δεν θα χρειαζόταν εισαγωγή Ά Ύλης από ξένες χώρες (ανακύκλωση σε τοπικά ανακυκλωτήρια) ,
Μηδενική εξαγωγή συναλλάγματος λόγω μείωσης λειτουργικών εξόδων σε εισαγόμενα μηχανήματα κλπ μέσω των οποίων θα γινόταν η συσκευασία μπουκαλιών κλπ.
Περιβαλλοντολογικά δεν θα περίμενες 100χρόνια για να λειώσω , άλλα ούτε θα παρακάλαγες να μην διαρρεύσουν τα λειωμένα από τον ΧΥΤΑ και μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα του νερού που αρδεύεσαι ή πίνεις ενώ η παραλία σου δεν θα ήταν γεμάτη πλαστικά , μολυσμένα με πιθανές αρώστιες κ.α

Ταυτόχρονα συνεργάστηκες αναγκαστικά για το κοινό όφελος ,με τον/την γείτονα /νισσα Συνεισφέροντας στην Αειφόρο  ανάπτυξη του τόπου , με την ορθή διαχείριση των προϊόντων  αφού έγινε πλέον σαφές ότι εγω το μικρό ασήμαντο pet μπουκαλακι δεν είμαι «σκουπίδι»  αλλά προϊόν .  .
Α και που είσαι …..δεν χρειάζεται να με κάψεις και να μαυρίσω τον κόσμο γύρω σου ,αλλά ούτε και να κατασκευάσεις τεράστια εργοστάσια διαλογής…..φίλε μου .
Αυτά και μόνο από εμένα ένα μικρό ασήμαντο pet μπουκαλάκι ……
Λοιπόν για φαντάσου το ίδιο παράδειγμα  να γινόταν σε πολλές πηγές –ρεύματα-προϊόντα !!!!
Φανταστείτε το  να εφαρμόζετε σε όλα τα ανακτήσιμα υλικά ……πχ Γυαλί , Χαρτί, Αλουμίνιο , ξύλο , Σίδερο ,Χαλκό ……
Τι λές τώρα ; Είναι χρυσορυχείο τα “Σκουπίδια”  ;;
Ελπίζω τώρα να κατάλαβες ότι δεν είμαι ένα μικρό ασήμαντοpet μπουκαλάκι αλλά είμαι η αφορμή να σε βοηθήσω να καταλάβεις ότι από το πουθενά μπορείς να παράγεις κάτι ….Από αυτό που μέχρι τώρα πέταγες…..
Τώρα μέρος της ανόρθωσης της Ελληνικής οικονομίας είναι στα χέρια σου …
Μην με πετάς πλέον ….αξιοποίησε με.
Σε ευχαριστώ …Καλό καλοκαίρι
Ένα μικρό ασήμαντο pet μπουκαλάκι …΄

http://www.hellasforce.com/blog/to-mikro-asima…-pet-boukalaki

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.